Skip to main content

Το Σκοπιανό, ο Ερνέστος και το «μαύρο πρόβατο» της ελληνικής ιστορίας

Είναι τόσο γελοίο -αλλά και άθλιο- και μόνο να σκεφθείς ότι ο Σλάβος των Σκοπίων, θα συστήνεται ως Μακεδών, και θα προσθέτει αμέσως τον... αστερίσκο

Όλες οι προσπάθειες Τσίπρα και Κοτζιά, να πείσουν ότι οι διεξαγόμενες συνομιλίες με τους Σκοπιανούς [και Αλβανούς οσονούπω] έχουν σκοπό την υπηρέτηση του ελληνικού συμφέροντος, πάνε χαμένες, όχι μόνον επειδή έχει γίνει αντιληπτό τι συμβαίνει, αλλά τους προδίδει η απροκάλυπτη δημόσια επέμβαση Αμερικανών και Γερμανών, που δίνουν εντολές.

Γράφει ο σκοπιανός Τύπος: «Θέμα ημερών είναι το τηλεφώνημα Τσίπρα-Ζάεφ», διαβεβαιώνουν άτομα που έχουν εμπλακεί στη διαπραγμάτευση και από την Αθήνα και από τα Σκόπια.  Η πραγματικότητα είναι ότι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ εξαντλεί τα χρονικά περιθώρια, καθώς όλες τις προηγούμενες ημέρες έχει δεχτεί πιέσεις. Αποκορύφωμα είναι το "τελεσίγραφο" των ΗΠΑ που καλεί την ηγεσία των Σκοπίων να έχει απαντήσει έως τις 9 Ιουνίου για το εάν δέχεται ή όχι την συμφωνία».

Πρόκειται για εκδήλωση, αν όχι οργής, οπωσδήποτε όμως σοβαρής ενόχλησης των δύο ισχυρών κρατών, για την καθυστέρηση υλοποίησης των εντολών τους. Από την πλευρά τους θα έχουν δίκαιο αν απευθύνθηκαν στους "αρμοδίους" υπενθυμίζοντάς τους ότι τους ανέβασαν στα κυβερνητικά έδρανα για συγκεκριμένους σκοπούς. Ήρθε η ώρα να εκτελέσουν τα σχέδια.

Το πρόβλημα βεβαίως, και στα Σκόπια και στην Ελλάδα, είναι ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι οξυμένο, ώστε οι αναφερόμενοι "αρμόδιοι" δεν ξέρουν από πού να φυλαχτούν. Από τον θυμό των πατρώνων, ή από την οργή του λαού.

Η Αριστερά στην Ελλάδα, ομφαλοσκοπούσα επί δεκαετίες, δεν μελέτησε σωστά τον πατριωτισμό των Ελλήνων. Επειδή επί χρόνια, με θεμιτά, αλλά και με αθέμιτα μέσα, ολιγομελείς ομάδες Αριστερών, πάσης μορφής, επέβαλαν απόψεις στους έμφοβους αστούς, θεώρησαν προφανώς ότι είναι εύκολη υπόθεση να παραχωρήσουν μέρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Άλλωστε, τα επίλεκτα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης και του κυβερνητικού κόμματος, έχουν δημοσίως εκφράσει την ανθελληνική άποψη, ότι το πειρατικό κράτος πρέπει να ονομαστεί μόνον ως Μακεδονία.

Αυτό επιβάλλει η μαρξιστική ιδεολογία, όπου ο Ερνέστος Τσε Γκεβάρα είναι ήρωας ενώ ο Μέγας Αλέξανδρος είναι "το μαύρο πρόβατο της ελληνικής ιστορίας", όπως επισήμως οι κομμουνιστές της Ελλάδας έχουν αποφανθεί. Για ποιο λόγο επομένως οι διαπραγματευτές της ελληνικής πλευράς να ενοχλούνται επειδή το… μαύρο πρόβατο το διεκδικούν οι Σλάβοι των Σκοπίων; Ας τους το δώσουμε. Εμείς θα έχουμε τον Ερνέστο.

Όπως είπε και ο Νίκος Κοτζιάς στην προχθεσινή του συνέντευξη, τα ονόματα που έχουν απομείνει στο τραπέζι είναι τρία: Βόρεια, Άνω και Νέα Μακεδονία. Η Αθήνα θα δεχόταν με την ίδια ικανοποίηση και τα τρία, σε περίπτωση που ικανοποιηθεί ο όρος erga omnes και κατ’ επέκταση η συνταγματική αναθεώρηση. Σε αντάλλαγμα τα Σκόπια διατηρούν το όνομα "μακεδονική" για τη γλώσσα και την εθνότητα. Σ’ αυτήν την στήλη, πολλές φορές έχουμε επιχειρηματολογήσει ότι η εθνικότητα είναι εξίσου σημαντική με την ονομασία.

Θα επιχειρήσουν δε να μας παραπλανήσουν πάλι -πρωταθλητές στο άθλημα- χρησιμοποιώντας ένα κολπάκι του Ανδρέα Παπανδρέου. Τους αστερίσκους! Ο Ανδρέας, κάθε φορά που παραχωρούσε κάτι στους Αμερικανούς, στη συμφωνία έβαζε και έναν αστερίσκο, ότι ναι μεν αλλά… Και οι Αμερικανοί γελούσαν που οι εύπιστοι Έλληνες, έτρωγαν το κουτόχορτο που μας τάιζε.

Το ίδιο θα επιχειρήσει και ο μιμητής του Ανδρέα, Α. Τσίπρα, τοποθετώντας στις έννοιες εθνικότητα (Nationality) και γλώσσα (Language) αστερίσκο με μια εξήγηση ότι έχουν σλαβική προέλευση, που δεν έχουν καμία σχέση με τον πληθυσμό στην ελληνική Μακεδονία, όπου θα γίνεται διάκριση. Είναι τόσο γελοίο -αλλά και άθλιο- και μόνο να σκεφθείς ότι ο Σλάβος των Σκοπίων, θα συστήνεται ως Μακεδών, και θα προσθέτει αμέσως «Ναι είμαι Μακεδών, αλλά με αστερίσκο». Κι εγώ θα λέγω είμαι Μακεδών, άνευ αστερίσκου.