Skip to main content

Το «στρίμωγμα» Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ και το τρολάρισμα των Τούρκων

Το «στρίμωγμα» Τσίπρα στο ΠΑΣΟΚ, το τρολάρισμα των Τούρκων για το tweet σχετικά με τους «νευρικούς πιλότους» και η αύξηση της δημοτικότητας του Ολάντ.

Τι ωραία που δουλεύει το σύστημα. Από τον διάλογο Τσίπρα-Ολάντ διαφαίνεται πως η «πρώτη φορά Αριστερά» έκανε ένα πηδηματάκι ακόμη προς την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, στριμώχνοντας το ΠΑΣΟΚ. Ίσως είναι κι αυτός ένας λόγος που δεν αφήνουν σύμπραξη ΠΑΣΟΚ με Ποτάμι, ετοιμάζοντας τον κεντρώο χώρο για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το Μουσουλμανικό Συμβούλιο Γερμανίας θεωρεί πως είναι υπερβολικά μεγάλος ο αριθμός των μουσουλμάνων προσφύγων που κατακλύζει την χώρα. Τίποτε χρυσαυγίτες θα είναι, ξενοφοβικοί. Ενώ εμείς… υπεράνω. Ανοιχτά σύνορα, λένε στελέχη και νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

Άκου, τώρα. Από 28% δημοτικότητα που είχε ο Ολάντ, μετά το κτύπημα των τρομοκρατών αυτή ανέβηκε στο 50%. Με ένα μικρό κτυπηματάκι ακόμη παίρνει τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, στις οποίες οι δημοσκοπήσεις έφεραν την Λεπέν να προηγείται. Τελικά αυτό η τρομοκρατία πολλούς ωφελεί.

Όχι που θα μας άφηναν οι Τούρκοι και δεν θα έπαιρναν στο ψιλό τον πρωθυπουργό μας, μετά την καινούργια γκάφα (στις 500 καίγεται.. . όπου νάναι τις πλησιάζει) με την… επίθεση που έκανε στην Τουρκία, μέσω twitter. Μερικοί από τους τίτλους τουρκικών εφημερίδων:

CUMHURIYET: «Ο τσακωμός Τσίπρα με Νταβούτογλου» και υπέρτιτλο «Διαπληκτίστηκαν στο twitter»
ΜILLIYET: «Ο Τσίπρας τρόλαρε τον Νταβούτογλου στο twitter. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δε συγχωρούν, τα σβησμένα παραμένουν».
TAKVIM: «Αμετροεπή Αλέξη».
POSTA: «Διαπληκτίστηκαν στο twitter».
TURKIYE: «Ο Τσίπρας, ήρωας του πληκτρολογίου».

Ο Ρόμπερτ Μπάερ, πρώην πράκτορας της CIA, αποκαλύπτει ότι δαπανήθηκαν πολλά εκατομμύρια δολάρια για να κατορθωθεί η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Οι συνεργάτες του, είχαν διαθέσει εκατομμύρια δολάρια, για να επηρεάσουν πολιτικούς: «Αρχίσαμε με δωροδοκίες σε πολιτικά κόμματα και πολιτικούς που υποκινούσαν το μίσος μεταξύ των εθνοτήτων», λέει ο Μπάερ. Α, ναι… και για χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων - ΜΚΟ, να κάνουν την ίδια δουλειά.

Ένα tweet από σύμβουλο του Ερντογάν, αποκαλύπτει το παρασκήνιο για τα όσα πέτυχε η Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής. Εκβίασε τους Ευρωπαίους ότι θα ανοίξει τα σύνορά της και θα πλημμυρίσει την Ευρώπη με πρόσφυγες.

Ευκαιρία για τον Τσίπρα, που παρακολουθούσε, να μάθει πώς γίνονται οι εκβιασμοί. Μας διαβεβαίωνε πως εκβιάζοντας την Ευρώπη («Αποκλείεται να μη συμφωνήσει η Μέρκελ», έλεγε χαζοχαρούμενα) θα δούμε ευτυχισμένες μέρες, και αντ’ αυτού μας έριξε στα τάρταρα. Και το δράμα είναι, ότι Έλληνες και ξένοι θέλουμε να μείνει για λίγο ακόμη πρωθυπουργός. (αυτός ο εκβιασμός του πέτυχε)

Καλή είναι η πρόληψη, δεν λέω, αλλά να μη καταλήγει σε φοβία. Αναστατώθηκε εχθές η Σόφια, επειδή στο αεροδρόμιο βρέθηκε ύποπτο αντικείμενο. Το ανατίναξαν, και διαπιστώθηκε πως ήταν αθώο το καημένο. Και πώς προέκυψε η υποψία; Επειδή ήταν μια τσάντα σε ένα βαν με…βελγικές πινακίδες.

Ισραηλινό δημοσίευμα, με τίτλο «Ο Εβραίος δισεκατομμυριούχος και φιλάνθρωπος αποτελεί κίνδυνο για τη συνταγματική τάξη της Ρωσίας», αναφέρεται στις δραστηριότητες των οργανώσεων του Τζορτζ Σόρος στη Ρωσία, όπου ο Γενικός Εισαγγελέας έκλεισε την οργάνωση «Ανοικτή Κοινωνία» (του ιδρύματος Σόρος) και το Ίδρυμα «Βοήθεια». Αυτό θα φέρει μεγάλη θλίψη στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, που έχει τον Σόρος «περί πολλού».