Skip to main content

Το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να μην δοθεί νέα παράταση στην πώληση του ΟΛΘ

Την παράταση στην υποβολή δεσμευτικών προσφορών είχαν ζητήσει οι τρεις από τους τέσσερις διεκδικητές και συγκεκριμένα η Mitsui, η P&O και η ISTC.

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, όπως πληροφορείται η Voria.gr, αποφάσισε να μην ικανοποιήσει τα αιτήματα των υποψηφίων εκείνων που ζήτησαν μετάθεση της ημερομηνίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το 67% της ΟΛΘ Α.Ε. Την παράταση είχαν ζητήσει οι τρεις από τους τέσσερις διεκδικητές και συγκεκριμένα η Mitsui, η P&O και η ISTC. 

Οι πληροφορίες που δημοσίευσε η Voria.gr περί μίας ακόμη παράτασης στον διαγωνισμό, που σέρνεται από ημερομηνία σε ημερομηνία για την ολοκλήρωσή του, προκάλεσαν την αντίδραση οικονομικών παραγόντων της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι βλέπουν ότι οι τόσες καθυστερήσεις υποβαθμίζουν το λιμάνι. Aρκετοί, μάλιστα, δεν διστάζουν να μιλήσουν για "σκοπιμότητες που εξυπηρετούν τον ανταγωνισμό", για "νέες πιέσεις στο τίμημα", ενώ εκφράσθηκε και ο φόβος, όταν αν δοθεί παράταση δίμηνη, όπως ζητήθηκε, το θέμα του ΟΛΘ κινδυνεύει να πάει στις καλένδες λόγω της ρευστής πολιτικά και οικονομικά κατάστασης.

Τελικώς όπως φαίνεται, οι αντιδράσεις μάλλον έφτασαν στα αφτιά της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο δεν μεταθέτει την ημερομηνία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών από την 24η Μαρτίου.