Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Αρχές Φεβρουαρίου ανοίγει το The Caravan Bed&Breakfast

Τρεις φίλοι επενδύουν στη δημιουργία ενός Bed & Breakfast στη Θεσσαλονίκη. Το The Caravan, μία νέα πρόταση στη γειτονιά του Καραβάν Σαράι.

Tρεις φίλοι, αρχές Φεβρουαρίου, κάνουν ένα νέο ξεκίνημα, δημιουργώντας στη Θεσσαλονίκη ένα Bed & Breakfast, ένα ξενοδοχείο που σε αντίληψη, ύφος, χρώμα και λειτουργία, θέλει να είναι μία «φρέσκια πνοή, κάτι ανοικτό στην πόλη», το The Caravan B&B Thessaloniki.

Aυτές τις ημέρες στο κτίριο της οδού Ρεμπέλου 1, στη γειτονιά του Καραβάν Σαράι και ακριβώς πίσω από το Χαμζά Μπέη τζαμί, το γνωστό Αλκαζάρ, μπαίνουν οι τελευταίες πινελιές στο project που αποτελεί όνειρο ζωής για τον Γιώργο Κουρτίδη, τον Χάρη Παπαδόπουλο και τον Αλέξανδρο Καραπάτογλου.

 

Γι' αυτό το «όνειρο ζωής» μίλησε στη Voria.gr ο κ. Κουρτίδης, λίγες ημέρες πριν αρχίσει να λειτουργεί το The Caravan, φέρνοντας τη δική του πρόταση στα τουριστικά πράγματα της Θεσσαλονίκης. Και προφανώς αυτό το «όνειρο» ήταν τόσο έντονο, που πήρε επιχειρηματική σάρκα και οστά από τρεις ανθρώπους με τελείως διαφορετικό εργασιακό background, αφού ο Γιώργος Κουρτίδης δραστηριοποιείται στις μεταφορές, ο Χάρης Παπαδόπουλος στο τραπεζικό κλάδο, ενώ μόνο ο τρίτος της παρέας, ο Αλέξανδρος Καραπάτογλου, είναι στα ξενοδοχειακά.

Όπως και να έχει προχώρησαν στη μετατροπή του διατηρητέου σε ξενοδοχείο, γιατί πρέπει να τονιστεί ότι το συγκεκριμένο κτήριο έχει τη δική του ιστορία, σε μια περιοχή που φέρει το αποτύπωμα της ιστορίας της Θεσσαλονίκης.

Το κτήριο επί της Ρεμπέλου 1, κτίσθηκε το 1929 και προοριζόταν για τη στέγαση οικογενειών. Για ένα μικρό διάστημα λειτούργησε σαν πανδοχείο και μετά σαν κατοικία των ιδιοκτητών ( σ.σ ανήκει σε οκτώ ιδιώτες). Το 2000 το ενοικίασε η ΕΤΕ η οποία αφού προχώρησε σε σημαντικές επεμβάσεις αποκατάστασης, το χρησιμοποίησε έως το 2012. Το ακίνητο έμεινε κενό μέχρι το 2014, όταν πλέον σταμάτησε απ' έξω το The Caravan φορτωμένο με τα δικά του όνειρα και σχέδια αξιοποίησης.

 

Στο κτήριο, θα λειτουργήσει ένα κανονικό B&B καθώς στο ισόγειο υπάρχει ιδιαίτερος χώρος για το πρωϊνό. Στους τέσσερις ορόφους διαμορφώθηκαν 13 δωμάτια, τα μεγαλύτερα από τα οποία έχουν το δικό τους καθιστικό.

Όπως εξήγησε ο κ. Κουρτίδης, επιδιώχθηκε ο συνδυασμός του παλιού με το νέο, βιομηχανικών στοιχείων αλλά και vintage επίπλων με σύγχρονα χρηστικά και διακοσμητικά έπιπλα και αντικείμενα.

Το The Caravan, με σήμα κατατεθέν το βανάκι-τροχόσπιτο, ξεκινάει ελπίζοντας ότι οι επισκέπτες της πόλης θα αγαπήσουν την πρόταση του για ένα τύπο τουριστικού καταλύματος, που είναι πολύ διαδεδομένος στο εξωτερικό, ξεκινάει δε την πορεία του σε μία εποχή που η τουριστική αγορά της Θεσσαλονίκης δείχνει σημεία ανάκαμψης και προοπτικές σημαντικής ανάπτυξης.