Skip to main content

To Thessaloniki Convention Bureau προβάλλει τη Θεσσαλονίκη στην Ευρώπη

Η ΙΒΤΜ αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επαγγελματικές εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού στην Ευρώπη στην οποία συμμετείχαν περίπου 3.000 εταιρείες

Δυναμική ήταν η παρουσία για 4η συνεχόμενη χρονιά του Thessaloniki Convention Bureau (TCB) που σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ) συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Συνεδριακού Τουρισμού και Ταξιδιών Κινήτρων IBTM World 2017 (Incentives, Business Travels & Meetings) που έλαβε μέρος από τις 28 έως τις 30 Νοεμβρίου 2017, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Η ΙΒΤΜ αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επαγγελματικές εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού στην Ευρώπη στην οποία συμμετείχαν περίπου 3.000 εταιρείες ως εκθέτες από 150 χώρες, με τη συμμετοχή συνολικά 3.463 hosted buyers της βιομηχανίας MICE και χιλιάδες επισκέπτες.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης τα στελέχη του TCB πραγματοποίησαν περισσότερες από 40 προκαθορισμένες συναντήσεις με Hosted Buyers. Στις συναντήσεις ενημερώθηκαν για το συνεδριακό προϊόν της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής και για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, που την καθιστούν ιδανικό προορισμό για κάθε είδους διοργάνωση. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ομαδικές παρουσιάσεις του προορισμού που διοργάνωσε ο Ε.Ο.Τ., οι οποίες είχαν σημαντική απήχηση.

Εν τω μεταξύ, τo Thessaloniki Convention Bureau, σε συνέχεια της επιτυχημένης διοργάνωσης ταξιδιού εξοικείωσης (fam trip) στη Θεσσαλονίκη με Πολωνούς Buyers, συμμετείχε στο 1ο Ελληνο-Πολωνικό MICE Forum στο πλαίσιο της 3ης αποκλειστικής έκθεσης για την Ελλάδα “Grecka Panorama” που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Βαρσοβία, την πρωτεύουσα της Πολωνίας.

Η πρόσκληση συμμετοχής ήλθε από την διοργανώτρια εταιρία της έκθεσης North Events ενώ στα Β2Β sessions συμμετείχαν  και μέλη του TCB,  τα οποία πραγματοποίησαν προκαθορισμένες συναντήσεις με Πολωνούς Buyers.

Ενδιαφέρον είχαν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες στο Forum στα οποία η  Ελλάδα παρουσιάζεται ως κυρίαρχος προορισμός το τρέχον έτος για την Πολωνική αγορά, με μερίδιο αγοράς άνω του 31% και συνολική αύξηση της τάξης του 8% (την περίοδο Μαΐου-Αυγούστου σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, η αύξηση ξεπέρασε το 19%). Το TCB συμμετείχε στο Forum με παρουσίαση του προορισμού της Θεσσαλονίκης ως συνεδριακού προορισμού ενισχύοντας έτσι τη δυναμική του ελληνικού συνεδριακού κλάδου στο εξωτερικό.