Skip to main content

Το τσάι του Ολύμπου «ζεσταίνει» τα παιδιά του «Βενιαμίν»

Ένα φλιτζάνι ζεστό αρωματικό, θεραπευτικό Τσάι Ολύμπου προσφέρθηκε στους προσκεκλημένους, συνοδευόμενο από μέλι Πιερίας και κεράσματα

Φιλανθρωπική εκδήλωση υπέρ των σκοπών του συλλόγου Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν» πραγματοποιήθηκε χθες στην Κατερίνη, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τη βοήθεια των καλλιεργητών του θεραπευτικού βοτάνου Τσάι Ολύμπου Πιερίας "sideritis scardica" και του Συλλόγου Μελισσοκόμων Πιερίας.

Ένα φλιτζάνι ζεστό αρωματικό, θεραπευτικό Τσάι Ολύμπου προσφέρθηκε στους προσκεκλημένους, συνοδευόμενο από μέλι Πιερίας και κεράσματα, στη συμβολική τιμή των 2 ευρώ,  προκειμένου να στηρίξει το έργο του «Βενιαμίν» για την ηθική και οικονομική στήριξη σε παιδιά που στερούνται οικογενειακής φροντίδας.

Τα έσοδα από την εκδήλωση, καθώς και από την λαχειοφόρο αγορά και την πώληση τυποποιημένων συσκευασιών βοτάνου «Τσάι Ολύμπου» —προσφορά των τυποποιητηρίων Πιερίας (οικοτεχνίες και μικρά εργαστήρια) — θα διατεθούν για την προστασία των παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο, τα οποία στηρίζει ο «Βενιαμίν». Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά ορχήστρα με τους Ιβάν Ναβροζίδη και Ευριπίδη Στάμο.

Ομιλητής ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιος, με θέμα «Φιλανθρωπία και Αλληλεγγύη».

«Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας είναι πλέον παράδοση να στηρίζουμε εκδηλώσεις διττού χαρακτήρα, με μεγάλο κοινωνικό αντίκτυπο, όπως το φιλανθρωπικό «Τσάι Ολύμπου» του «Βενιαμίν» για την ενίσχυση και ανάδειξη του έργου του για τη βοήθεια των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη. Παράλληλα, μέσα από την εκδήλωση, προωθούμε και αναδεικνύουμε ένα παραδοσιακό προϊόν της περιοχής μας, το δικό μας “Τσάι Ολύμπου”, που χάρη στις προωθητικές δράσεις μας, έχουμε καταφέρει να αποτελέσει πετυχημένη και βιώσιμη εναλλακτική καλλιέργεια», ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν» Χάρης Αναστασίου ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, η οποία έθεσε την εκδήλωση υπό την αιγίδα της, αλλά και για το έμπρακτο ενδιαφέρον και την στήριξή της στους σκοπούς του «Βενιαμίν».

Επίσης, ευχαρίστησε το ενημερωτικό διαδικτυακό ιστότοπο «kapa-news.gr» για τη συνδρομή του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Ιδιαίτερα ευχαριστίες εξέφρασε στους καλλιεργητές του Τσαγιού Ολύμπου, οι οποίοι προσέφεραν το προϊόν του κόπου τους για να «ζεστάνει» τα παιδιά του «Βενιαμίν», όπως και τους μελισσοκόμους της Πιερίας.

Ο επιστημονικός συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας Δημήτρης Ρουκάς εξήρε την «αλληλέγγυα και αμφίδρομη συνδρομή τοπικών παραγόντων με καθαρή πιερική ταυτότητα σε μια εκδήλωση με κοινωνικά οφέλη».