Skip to main content

To Twitter σχεδιάζει χιλιάδες απολύσεις - Περικοπή 8% στο προσωπικό

Η εταιρία αναμένεται να ανακοινώσει 300 απολύσεις, δηλαδή περικοπή του 8% του προσωπικού, πριν την δημοσιοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων.

Χιλιάδες ακόμη θέσεις εργασίας σχεδιάζει να περικόψει το Twitter. Η εταιρία ενδέχεται να μειώσει το προσωπικό κατά περίπου 8%, ενώ οι περικοπές αναμένεται να ανακοινωθούν ήδη από αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg που γνωρίζουν την υπόθεση.

Οι απολύσεις υπολογίζονται γύρω στις 300, ενώ το 8% είναι το ίδιο ποσοστό του δυναμικού που περικόπηκε και πέρυσι, όταν ο συνιδρυτής Jack Dorsey ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, πρόσθεσαν οι πηγές.

Η ανακοίνωση σχετικά με τη μείωση προσωπικού μάλλον θα γίνει πριν το Twitter δημοσιοποιήσει τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου την Πέμπτη, σύμφωνα με μία πηγή.

Εκπρόσωπος του Twitter αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Η εταιρία προσπαθεί να ελέγξει τις δαπάνες της διότι χάνει χρήματα, καθώς επιβραδύνεται η ανάπτυξη πωλήσεων. Πρόσφατα προσέλαβε τραπεζίτες για την εξερεύνηση πιθανής πώλησης, ωστόσο οι εταιρίες που εξέφρασαν ενδιαφέρον για να υποβάλλουν προσφορά –οι Salesforce, Disney και Alphabet- έκαναν πίσω αργότερα.

Η μετοχή της εταιρίας έχει χάσει 40% τους τελευταίους 12 μήνες, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο για το Twitter να πληρώσει τους τεχνικούς του με μετοχές. Αυτό με τη σειρά του εμποδίζει το Twitter να ανταγωνιστεί τους αντιπάλους του για προσωπικό με δεξιότητες.