Skip to main content

Το τζογάρισμα της κυβέρνησης με τις πολιτικές αλλαγές στην Ευρώπη

Αν η κυβέρνηση εξακολουθήσει να καθυστερεί την αξιολόγηση, τζογάροντας ότι η ΛεΠέν, ο Βίλντερς και ο Σουλτς θα αλλάξουν την Ευρώπη, είμαστε χαμένοι.

Δηλαδή, το μέλλον του ελληνικού λαού το στηρίζει η κυβέρνηση σε ενδεχόμενη νίκη του Σουλτς; Δεν θυμάμαι να περιείχε η ψήφος μας και την εξουσιοδότηση να παίξουμε την πορεία μας στα ζάρια. Ούτε μας είπαν ότι οι αραχνιασμένες και αποτυχημένες παντού ιδεοληψίες θα καθορίσουν την ζωή μας. Κάποιοι, δεν διαθέτουν λίγο συναίσθημα ευθύνης, για να συγκρατήσουν και τους άλλους;

Ναι, κάπως θα αλλάξουν τα πράγματα στην Ευρώπη αν εκλεγούν η ΛεΠεν και ο Βίλντερς στην Γαλλία και Ολλανδία αντίστοιχα. Οι πιθανότητες όμως είναι ελάχιστες για σχηματισμό κυβέρνησης, έστω και αν εκλεγούν στην πρώτη θέση τα κόμματά τους. Με τα "αν" όμως, δεν κυβερνιούνται οι λαοί. Δεν είναι τζόγος η διακυβέρνηση.

Ο βασιλιάς Φίλιππος ο Β' της Μακεδονίας, προκειμένου να πείσει τους Σπαρτιάτες να παραδοθούν, τους είπε: «Αν κερδίσω αυτόν τον πόλεμο, θα είστε σκλάβοι για πάντα». Και οι Σπαρτιάτες, πιστοί στον λακωνικό τρόπο έκφρασης, του απάντησαν με μια λέξη: "Αν"! Επομένως, "αν" η κυβέρνηση εξακολουθήσει να καθυστερεί την αξιολόγηση, τζογάροντας ότι η ΛεΠέν, ο Βίλντερς και ο Σουλτς θα αλλάξουν την Ευρώπη, είμαστε χαμένοι από χέρι.

Άραγε, παρακολουθούν στο Μαξίμου, τι παιχνίδια παίζουν οι ισχυροί; Αιφνίδια, ανακαλύφτηκαν μύρια όσα ποινικά περιστατικά που αφορούν, άμεσα ή έμμεσα, την ΛεΠέν. Επίσης αιφνίδια, καταγγέλλεται ο Μάρτιν Σουλτς ότι ως πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ευνόησε στενούς του συνεργάτες, που σημαίνει ότι παραβίασε διατάξεις του ευρωπαϊκού θεσμικού οργάνου και δραστηριοποιείται τώρα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης.

Όπως αιφνίδια, είχαν ανακαλύψει ότι ο Στρος Καν ήταν ερωτύλος, όταν -συμπτωματικά, βέβαια- ζήτησε να διενεργηθούν κάποιοι έλεγχοι, που δεν γίνονταν επί 20ετίας τουλάχιστον. Μήπως, αυτές οι "συμπτώσεις" πρέπει να προβληματίσουν την κυβέρνηση, ώστε ν’ αφήσει το τζογάρισμα;

Διάβασα τα οφέλη που μπορεί να αποκτήσει το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, αν μονιμοποιηθεί η προτίμηση των Αμερικανών να το χρησιμοποιούν, με αφορμή το πλοίο που έφτασε από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μεταφέροντας οκτώ πολεμικά μεταφορικά ελικόπτερα. Έτσι είναι, αλλά υπάρχει και ένα αρνητικό σημείο. Συμμετέχουμε κι εμείς, έμμεσα μετά την παραχώρηση της Σούδας, στον αντιρωσικό παροξυσμό της Δύσης. Το αντάλλαγμα είναι η χρήση του λιμανιού;

Τι άλλο θα σκαρφιστούν ακόμη για να ρίξουν από την καρέκλα του Προέδρου τον Τραμπ; Καλούν, λένε, όλους τους μάγους του κόσμου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να βάλουν ένα στοπ στον Ντόναλντ Τραμπ. Μια πρώτη προσπάθεια έγινε στις 24 Φεβρουαρίου, θα επαναληφθεί στις 26 Μαρτίου, στις 24 Απριλίου, στις 23 Μαΐου και στις 21 Ιουνίου. Τότε θα τον κάψουν, πάνω στην ισημερία.

Ίσως δεν έγινε αντιληπτό, ότι πίσω από τον Τραμπ υπάρχει μια ισχυρή ομάδα, που φαίνεται ότι προετοιμαζόταν από χρόνια, αφού μπόρεσε να ανατρέψει την παρούσα κατάσταση, που φάνταζε παντοδύναμη. Ο Τραμπ τους ήταν χρήσιμος ως ο τέλειος αντισυστημικός, που έπιασε τον σφυγμό των απογοητευμένων στρωμάτων του λαού. Και να τον αλλάξουν, ο αντιπρόεδρος που θα τον αντικαταστήσει, τα ίδια πράγματα θα κάνει, χωρίς τις τραμπικές εκκεντρικότητες και βιαστικές αποφάσεις. Ο Τραμπ, είναι η βιτρίνα, όπως ήταν και Ομπάμα.