Skip to main content

Το σκάνδαλο που στοιχειώνει τον Ζάεφ και το νέο χτύπημα του Καρανίκα

Η αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΕΑ, η πορεία του Τσίπρα προς τη σοσιαλδημοκρατία και τα έγγραφα για την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης

Ολοταχώς στη σοσιαλδημοκρατία ο Τσίπρας. Ο Σουλτς τον περιμένει, μαζί με την Φώφη και τον Σταύρο. Το κλίμα άλλωστε στην Ευρωπαϊκή Αριστερά είναι βαρύ για τον ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα του Μελανσόν να ζητά την αποβολή του από την ομάδα των Ευρωπαϊκών Αριστερών κομμάτων.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου, το Κόμμα της Αριστεράς (PG) του Ζαν-Λικ Μελανσόν ζήτησε την αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΕΑ προκειμένου να υπάρξει "καθαρότητα απέναντι στον φιλελεύθερο μανδύα", εναντίον του οποίου αγωνίζεται.

Αν ήταν φιλελεύθερος ο μανδύας, δεν θα πείραζε. Μάλλον προς τον νέο-φιλελευθερισμό μας πάει ο Τσίπρας. Δεν θα ξεχάσουμε πάντως την στιγμή που ο Τσίπρας δίπλα στον Μελανσόν, ειρωνεύτηκε και απαξίωσε τον Ολάντ, αποκαλώντας τον "Ολαντρέου". Ο Μελανσόν είχε γελάσει, επειδή δεν γνώριζε καλά τον Τσίπρα. Τώρα τον έμαθε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Ελεύθερη Θράκη", τις τελευταίες ημέρες ομάδα τριών ατόμων επισκέφθηκε χωριά του Έβρου όπου ζουν μουσουλμάνοι και με επισκέψεις στα σπίτια, τούς ζήτησαν να υπογράψουν σε χαρτιά ζητώντας την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης. Είναι ένα από τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν στην Θράκη. Θα το λύσει όπως κι αυτό, όπως όλα τα άλλα, το ελληνικό ΥΠΕΞ, με διάλογο.

Μέσω Facebook ο Καρανίκας αναφέρει ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο "τιμόνι της απάτης και της εθνικής υποκρισίας" εδώ και τέσσερις δεκαετίες ενώ τώρα "πουλάει εθνικισμό". Από τη στιγμή που έχει ηγετική θέση ο Καρανίκσς δεν είναι περίεργο που μεταναστεύουν οι Έλληνες.  

Οι ΑΝΕΛ… απειλούν ότι θα φύγουν από τα υπουργεία, αν υπάρξει ο όρος Μακεδονία στο όνομα του σκοπιανού κράτους. Σιγά που θα φύγει ο Καμμένος. Όλη η υπόθεση το υπουργείο είναι. Αν του το έδινε η Ν.Δ. διαφορετική θα ήταν η πολιτική ιστορία σήμερα στη χώρα μας.

Στοιχειώνει τον Ζόραν Ζάεφ ένα σκάνδαλο δωροδοκίας. Ενώπιον δικαστηρίου εμφανίστηκε ο Σκοπιανός Πρωθυπουργός, Ζόραν Ζάεφ, για το σκάνδαλο από την εποχή που ήταν δήμαρχος στην Στρώμνιτσα. Κατηγορείται ότι έλαβε 160.000 ευρώ από τον επιχειρηματία Ιβάν Νικολόφ Σακαβάλιεφ για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του.

Η εκ νέου αναβολή της δίκης για τις 26 Φεβρουαρίου προκάλεσε τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, η οποία άφησε αιχμές περί "διεφθαρμένων δικαστικών λειτουργών". Όταν το κόμμα του Γκρούεφσκι, του πρωταθλητή της διαφθοράς, μιλά για διεφθαρμένους δικαστικούς, καταλαβαίνει κανείς τι γίνεται στη χώρα του Σόρος.

Σκοπιανός καθηγητής Πανεπιστημίου, από τους σοβαρούς -υπάρχουν και κάποιοι λίγοι τέτοιοι- το έπιασε το νόημα. Προτεραιότητα είναι η ταυτότητα, δήλωσε, το όνομα είναι δευτερεύον. Τι φωνάζω εγώ από εδώ τόσο καιρό; Ότι και Ντίσνεϋλαντ να ονομαστούν τα Σκόπια, το πρόβλημα είναι η εθνικότητα. Τα κόμματα της Ελλάδας όμως, μιλούν για το όνομα, και θα είναι ευχαριστημένα αν αλλάξει η ονομασία κάποιων δρόμων. Αμφιβάλλω αν έχουν καταλάβει την ουσία του Σκοπιανού.

Εντολή για λιντσάρισμα του Λεβέντ, του Τ/κ δημοσιογράφου, έδωσε στην ουσία ο Ερντογάν, και στην Ελλάδα αυτό το απίστευτο περιστατικό -με τα επακόλουθα σπασίματα στα γραφεία της εφημερίδας Αφρίκα-, θεωρήθηκε ασήμαντο από πανελλήνια ΜΜΕ. Τώρα βέβαια, εδώ που τα λέμε αυτοί "δεν είδαν" τους εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στην Θεσσαλονίκη, αυτό θα έβλεπαν;