Skip to main content

Το βίντεο από το επεισόδιο με τη Χρυσή Αυγή για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής χαρακτήρισαν «προδότη» τον υπουργό και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Δείτε το βίντεο με τον Ηλία Κασιδιάρη.

Οξύτατο επεισόδιο εις βάρος της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων προκάλεσε η Χρυσή Αυγή στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, με αποτέλεσμα να διαταχθεί η αποπομπή των βουλευτών της από τη συνεδρίαση. Η συνεδρίαση διεκόπη, ακούσθηκαν ύβρεις, ενώ κλήθηκε και ο φρούραρχος.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Youtube, το οποίο μάλλον έχει καταγραφεί από τον Ηλία Κασιδιάρη, αποτυπώνεται το παραλήρημα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Όπως είχε γίνει γνωστό και νωρίτερα, από σχετικές καταγγελίες συναδέλφων του, ο εν λόγω βουλευτής κατέγραφε την ενημέρωση που έκανε ο ΥΠΕΘΑ Πάνος Καμμένος και οι υπόλοιποι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων. Σημειώνεται ότι εν λόγω συνεδρίαση λόγω του περιεχομένου της ήταν απόρρητη.

Μεταξύ άλλων, στο βίντεο που έχει αναρτηθεί στο Youtube, ακούγεται να λέει ο Ηλίας Κασιδιάρης:

«Δεν απάντησε σε τίποτα, ο Καμμένος δεν απάντησε σε τίποτα, για την προδοσία που κάνετε, που βάζετε το ΝΑΤΟ στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.

Να αποχωρήσετε και από τη χώρα μια και καλή και να λήξει αυτό το πανηγύρι επιτέλους γιατί αυτό που κάνετε με το ΝΑΤΟ είναι προδοσία και ξεπούλημα.

Ο Καμμένος θέλει να πάρει έγκριση της βουλής για όλα αυτά τα προδοτικά που σχεδιάζουν με τους ΝΑΤΟϊκούς και τους Τούρκους. Καλύτερα λοιπόν να αποχωρήσουν, να τελειώνει το πανηγύρι.

Ρε κατέβασε το χέρι σου, μην μου κάνεις εμένα τέτοια και τρελαθώ, έλα τώρα και τρελαθώ, μου κουνάει το χέρι ο καραγκιόζης.

Ρε κατέβασε το χεράκι, μην μου κουνάς εμένα το χεράκι, ρόμπα, μην μου κουνάς χεράκι, καραγκιόζια ΣΥΡΙΖΑίοι».

Δείτε βίντεο από το επεισόδιο:



Στους χαρακτηρισμούς αντέδρασαν όλα τα κόμματα και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Διεκόπη η συνεδρίαση, ζητήθηκε να αποχωρήσει η Χρυσή Αυγή και επειδή οι βουλευτές της δεν αποχωρούσαν, κλήθηκε ο φρούραρχος της Βουλής.

Με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής τούς ζητήθηκε εγγράφως να αποχωρήσουν, πράγμα που έκαναν, αφού παρουσία του προέδρου της Βουλής και του φρουράρχου τούς επιδόθηκε το έγγραφο με το οποίο η Επιτροπή τους ζητούσε να αποχωρήσουν βάση του άρθρου 81 του Κανονισμού.