Skip to main content

Το ΥΠΕΚΑ συμμετέχει στην 75η ΔΕΘ

Στην 75η Έκθεση Θεσσαλονίκης συμμετέχει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με μηνύματα «Καινοτομία για καθαρές τεχνολογίες», «Ισορροπία της φύσης- Βιοποικιλότητα», «Ποιότητα ζ
Στην 75η Έκθεση Θεσσαλονίκης συμμετέχει το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με μηνύματα «Καινοτομία για καθαρές τεχνολογίες», «Ισορροπία της φύσης- Βιοποικιλότητα», «Ποιότητα ζωής - Βιώσιμη πόλη».

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να περιηγηθούν στο περίπτερο - αριθμός 13- του ΥΠΕΚΑ και να γνωρίσουν τις δράσεις και τις πολιτικές του. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα στο περίπτερο, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ενημέρωσης του πολίτη με εξειδικευμένα στελέχη, με σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και με τη διανομή έντυπου υλικού για την εξοικονόμηση ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τη βιοποικιλότητα και το αστικό περιβάλλον.

Η κεντρική ιδέα είναι η σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον, αναδεικνύοντας τρεις βασικές λέξεις- κλειδιά, που καθορίζουν τη σχέση αυτή:

1. Την καινοτομία, δίνοντας έμφαση στον τρόπο που ο άνθρωπος μπορεί να αξιοποιήσει τους φυσικούς πόρους, όπως οι τεχνικές ανάπτυξης των ΑΠΕ και η Εξοικονόμηση Ενέργειας.

2. Την ισορροπία, δίνοντας έμφαση στην επιτακτική ανάγκη του ανθρώπου να διατηρήσει την ισορροπία της φύσης, προστατεύοντας τα οικοσυστήματα και την ίδια τη ζωή.

3. Την αρμονία, δίνοντας έμφαση στον τρόπο που οι καθημερινές ανάγκες των ανθρώπων της πόλης αναπτύσσονται και εξελίσσονται αρμονικά με το αστικό περιβάλλον.

Το περίπτερο του ΥΠΕΚΑ θα λειτουργεί από τις 11/09/2010 έως και τις 19/09/2010, καθημερινώς από τις 17:00 έως τις 22:00 και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 22:00.