Skip to main content

Toυρκική φρεγάτα πλησίασε το πλωτό γεωτρύπανο στην κυπριακή ΑΟΖ

Η ελληνοκυπριακή ακτοφυλακή έστειλε μήνυμα στη φρεγάτα, καλώντας την να μην πλησιάσει τις κυπριακές ακτές. Συνεχίζονται οι ετοιμασίες για τη γεώτρηση

Κοντά στην πλατφόρμα West Capella, στο οικόπεδο 11 της κυπριακής ΑΟΖ, πλησίασε η τουρκική φρεγάτα Gökçeada (Ίμβρος), η οποία πλέει προς την Πάφο, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Κατά τα ίδια μέσα, η ελληνοκυπριακή ακτοφυλακή έστειλε μήνυμα μέσω ασυρμάτου στη φρεγάτα, καλώντας την να μην πλησιάσει τις κυπριακές ακτές.

Πάντως, σύμφωνα με κυπριακή πηγή την οποία επικαλείται το ΑΜΠΕ, οι εργασίες στο πλωτό γεωτρύπανο West Capella συνεχίζονται με βάση τον προγραμματισμό, εν όψει της έναρξης της γεώτρησης.

Εξάλλου, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, η Άγκυρα στέλνει προς το οικόπεδο 6 της κυπριακής ΑΟΖ το σεισμογραφικό σκάφος Barbaros.

Το Barbaros πέρασε δυτικά των ακτών της Πάφου και σε απόσταση 70 χιλιομέτρων (35 ναυτικών μιλίων περίπου) από τις δυτικές ακτές της Κύπρου και πλέει νοτιοδυτικά προς το «6», εντός του οποίου αναμένεται να εισέλθει, αν δεν υπάρξει άλλη αλλαγή.