Skip to main content

Τον Απρίλιο η 1η έκθεση Freskon στη ΔΕΘ - Helexpo

Σημείο αναφοράς για την αγορά των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αποτελεί η 1η έκθεση Freskon, η οποία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από τις 23-25 Απριλίου του 2015.

Σημείο αναφοράς για την αγορά των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αποτελεί η 1η έκθεση Freskon, η οποία πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από τις 23-25 Απριλίου του 2015.

Η Freskon, η οποία διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo, εστιάζει στην εξωστρέφεια της παραγωγής φρέσκων φρούτων και λαχανικών, φέρνοντας σε επαφή τους εκθέτες με εκπροσώπους μεγάλων ξένων αλυσίδων σούπερ-μάρκετ, εμπορικών επιχειρήσεων και εταιριών-δικτύων διανομής.

Παράλληλα, η έκθεση θα φιλοξενήσει και ξένους εκθέτες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο και εκπροσωπούν ό,τι νεότερο αφορά στα φρέσκα φρούτα, λαχανικά, logistics, µηχανήµατα και υλικά συσκευασίας .

Οι προσκεκλημένοι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες θα προέλθουν από τη Ρωσία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Κίνα & Χόνγκ-Κόνγκ, Τσεχία, Πολωνία, Σουηδία, Νορβηγία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία, Ελβετία, Γερμανία, Δανία, Αγγλία, Λίβανος, Βέλγιο, Μάλτα, Τουρκία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία.

Τα προγραμματισμένα ραντεβού των εμπορικών επισκεπτών με τους εκθέτες της Freskon φτάνουν ήδη τα 2.400 και αναμένεται μέχρι τον Απρίλιο να αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Μεγάλη βαρύτητα στο πλαίσιο της έκθεσης διαδραματίζουν και οι παράλληλες εκδηλώσεις, όπου ξεχωρίζουν το Διεθνές Συνέδριο Κερασιού και η ειδική ενότητα για τα Supermarket.

Στο Διεθνές Συνέδριο του Κερασιού θα χαρτογραφηθεί η αγορά του σε διεθνές επίπεδο, οι νέες τεχνολογίες που αφορούν στην καλλιέργεια του, οι προβλέψεις για τη νέα σεζόν στις κυριότερες παραγωγικές χώρες, η εμπορική δυναμική του προϊόντος και οι τρόποι-προτάσεις με στόχο την καλύτερη διάθεση του.

Στην ενότητα Supermarket, στην οποία θα συμμετάσχουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο τα σούπερ-μάρκετ της Ελλάδας και των Βαλκανίων, οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα με προγραμματισμένα ραντεβού να συνομιλήσουν και να αναπτύξουν συνεργασίες.

Ακόμη, στο πεδίο των παράλληλων εκδηλώσεων θα αναλυθούν οι καινοτομίες και οι νέες τεχνολογίες του κλάδου, ενώ θα γίνει και παρουσίαση για τη διακίνηση και πώληση φρέσκων φρούτων & λαχανικών από εκπροσώπους ξένων αλυσίδων σούπερ μάρκετ στην αγορά των Βαλκανίων (Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία και FYROM).

Η Freskon τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, Επίσημη Τράπεζα της έκθεσης είναι η Εθνική Τράπεζα, ενώ υποστηρίζεται από το περιοδικό Φρουτονέα.