Skip to main content

Τον Αστέρα σώσατε, όχι το ποδόσφαιρο

Όποιος πιστεύει ότι με τη σημερινή απόφαση για τον υποβιβασμό του Ηρακλή εξυγιαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο μάλλον δεν είναι Έλληνας.

Όποιος πιστεύει ότι με την σημερινή απόφαση για τον υποβιβασμό του Ηρακλή εξυγιαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και από δω και πέρα θα μπορούμε σε αυτό το άθλημα που αγαπάμε να έχουμε καλύτερες μέρες, μάλλον δεν είναι Έλληνας. 

Ο Ηρακλής υποβιβάζεται για έναν και μοναδικό λόγο και αυτός έχει όνομα: Αστέρας Τρίπολης. Ναι, η ομάδα της Αρκαδίας αποδείχθηκε τόσο δυνατή, που κατάφερε με τους δικούς της τρόπους να μπει στο κόλπο της παραμονής και εν τέλει να κερδίσει μία υπόθεση που παράλληλα καταστρέφει τον Ηρακλή. Προφανώς ο Αστέρας έχει πολλά περισσότερα να δώσει στο ελληνικό ποδόσφαιρο από ότι ο Ηρακλής, αν και στο γήπεδο άλλα φάνηκαν. 
 
Για να καταλάβετε το τι έγινε, μέχρι και τα μέλη της επιτροπής διαφώνησαν για το ποια ομάδα θα αντικαταστήσει τον Ηρακλή. Στη «μάχη» Μποροβήλου-Γκαγκάτση νικητής ήταν ο πρώτος, που να μην ξεχνάμε ότι ταυτόχρονα είναι και ο αντιπρόεδρος της Σούπερ Λίγκα. Όλες αυτές τις μέρες υπήρχε η κρυφή ελπίδα για τον κόσμο του Ηρακλή, αλλά τελικά φάνηκε ότι το μόνο που απέμενε είναι να δούμε ποιος θα τον αντικαταστήσει. Ναι, ο Γιάννης Τάκης με την διοίκηση του έδωσε το δικαίωμα, αλλά μην ξεχνάμε ότι ακόμα δεν έχουμε πόρισμα εισαγγελέα για την φωτοτυπία που παρουσίασε ο Σοφοκλής Πιλάβιος και μην ξεχνάμε ότι όποιος πλαστογραφεί τιμωρείται με το άρθρο 20 που αναφέρει πρόστιμο και όχι με το 26 που κάνει λόγο για δυσφήμιση και υποβιβασμό. 
 
Η ιστορία γράφει λοιπόν και ο Ηρακλής υποβιβάζεται όχι γιατί δυσφήμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά γιατί έπρεπε να σωθεί ο Αστέρας Τρίπολης. Το είχε πει άλλωστε και ο νομικός εκπρόσωπος του Αστέρα, πως η Σούπερ Λίγκα θα βρει πώς να καλύψει το κενό και να παραμείνει η ομάδα του.  Ο Ηρακλής δυσφήμισε το ελληνικό ποδόσφαιρο και η ΕΠΟ ποιον δυσφημεί; Όταν ο Ηρακλής δείξει, γιατί θα το κάνει, στα ευρωπαϊκά και πολιτικά δικαστήρια, το ότι έχει δίκαιο, ποιος θα έχει δυσφημίσει ποιον;
 
Ο Ηρακλής ήταν η πρώτη και μοναδική ομάδα που υποβιβάστηκε στα χαρτιά για δωροδοκία και είναι η πρώτη και μοναδική ομάδα που υποβιβάζεται για μία ασφαλιστική ενημερότητα. Στον θαυμαστό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου που όλα πάνε καλά και μόνο ο Ηρακλής φταίει, μπορούμε να γίνουμε Πίτερ Παν και να αρχίζουμε να πετάμε…