Skip to main content

Τον Μαΐο το ν/σ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Στις αρχές Μαΐου αναμένεται να κατατεθεί το σχέδιο νόμου που θα ρυθμίζει τις οφειλές των ελληνικών νοικοκυριών προς τις τράπεζες, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή.
Στις αρχές Μαΐου αναμένεται να κατατεθεί το πολυαναμενόμενο σχέδιο νόμου, που θα ρυθμίζει τις οφειλές των ελληνικών νοικοκυριών προς τις τράπεζες, ενώ μέχρι το τέλος του ίδιου μήνα θα «τρέξουν» δύο νέα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, με έμφαση στην ενίσχυση της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων, όπως ανακοίνωσαν ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος και ο πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ, Αλέξανδρος Παπαρσένος, σε εκδήλωση του ΒΕΘ.

Σύμφωνα με τον κ. Σπυράκο, το νομοσχέδιο για τις οφειλές των νοικοκυριών, που αναμένεται να απεγκλωβίσει από την υπερχρέωση χιλιάδες δανειολήπτες, περιμένει πλέον την τελική γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να μπει στην αφετηρία.

Όσον αφορά στα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ, το αργότερο από τις 26 Απριλίου θα μπορούν οι επιχειρήσεις να υποβάλλουν αιτήσεις για τη λήψη των νέων χαμηλότοκων δανείων, με εγγύηση του Ταμείου, που τους δίνουν τη δυνατότητα κάλυψης φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων, υπηρεσιών κα.

Ακόμα, ο κ. Παπαρσένος έκανε γνωστό ότι το Ταμείο βρίσκεται σε συζητήσεις με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με στόχο τη δημιουργία ειδικού προγράμματος για τον αγροτικό κόσμο.