Skip to main content

Τοποθέτησαν ένα ψεύτικο φεγγαράκι με μια γυναίκα στη Ν. Παραλία (φωτο)

Η κατασκευή, η οποία ήταν από κόντρα πλακέ θαλάσσης με χρωματισμένο χαρτί, τοποθετήθηκε στη θέση που ήταν το «Φεγγαράκι» του Παύλου Βασιλειάδη,

Μια κατασκευή, η οποία απεικονίζει ένα φεγγαράκι με μια γυναίκα, τοποθέτησε άγνωστος, πιθανότατα μετά τα μεσάνυχτα ή τα ξημερώματα, στη Νέα Παραλία.

Η κατασκευή, η οποία ήταν από κόντρα πλακέ θαλάσσης με χρωματισμένο χαρτί, τοποθετήθηκε στη θέση που ήταν το «Φεγγαράκι», του εικαστικού Παύλου Βασιλειάδη.

Άμεσα για το θέμα ενημερώθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.

Μετά από εντολή του στη Διεύθυνση Κατασκευών, η αυθαίρετη κατασκευή απομακρύνθηκε.

Μιλώντας στη Voria.gr, ο κ. Παππάς έστειλε μήνυμα οτι «δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να πηγαίνει και να τοποθετεί ό,τι θέλει στον δημόσιο χώρο». «Όποιος θέλει να κάνει εικαστική παρέμβαση, μπορεί να κάνει αίτηση στον δήμο, να εξετάζεται και με απόφαση των υπηρεσιών να τοποθετείται κάτι», υπογράμμμισε.

Σχολιάζοντας την ενέργεια αυτή ο αρχιτέκτονας της Νέας Παραλίας Πρόδρομος Νικηφορίδης έκανε λόγο για «συμπαθή ενέργεια». «Πιθανόν να ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να σχολιάσουν την απομάκρυνση του φεγγαριού», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, προχωρούν οι διαδικασίες για την τοποθέτηση στο παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης των γλυπτών το «Φεγγάρι στην Ακτή» του Παύλου Βασιλειάδη και «Φιλία Amicia» του διάσημου γλύπτη, καθηγητή Εικαστικών Τεχνών Κώστα Βαρώτσου.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, έχει ολοοκληρωθεί η μελέτη εφαρμογής και ο δωρητής ζήτησε από τον δήμο να λάβει όλα τα μέτρα για να στηθεί το εργοτάξιο. Ο κ. Παππάς εκτιμά ότι μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα ξεκινήσουν οι εργασίες και σύντομα τα γλυπτά θα πάρουν τη θέση τους.