Skip to main content

Τοποθετήθηκε το άγαλμα της Βασίλισσας Όλγας στη Θεσσαλονίκη

Στο παρκάκι που βρίσκεται μεταξύ της Βασ. Όλγας και Βασ. Γεωργίου, τοποθετήθηκε τελικά το νέο μνημείο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Ένα νέο μνημείο απέκτησε σήμερα ο δήμος Θεσσαλονίκης, καθώς τοποθετήθηκε το άγαλμα της Βασίλισσας Όλγας Κωνσταντίνοβνα, στο παρκάκι που βρίσκεται μεταξύ της Βασ. Όλγας και Βασ. Γεωργίου.

Το άγαλμα είναι δωρεά από τη Πανρωσική Στρατιωτική – Ιστορική Ένωση, η οποία στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του έτους ελληνορωσικής φιλίας, που ανακηρύχθηκε το 2016 από τους αρχηγούς των δύο κρατών, χρηματοδότησε τη φιλοτέχνησή του, ώστε να τοποθετηθεί στη συγκεκριμένη οδό.

Μάλιστα, η τοποθέτηση του αγάλματος είχε προκαλέσει αντιδράσεις στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Η Όλγα Κονσταντίνοβνα της Ρωσίας, Μεγάλη Δούκισσα της Ρωσίας κι έπειτα, μέσω του γάμου της, Βασίλισσα των Ελλήνων και Πριγκίπισσα της Δανίας, γεννήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 1851 στο Παλάτι του Παβλόφσκ, στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας και πέθανε στις 18 Ιουνίου 1926 στην Ρώμη της Ιταλίας. Ήταν μέλος της Δυναστείας των Ρομανόφ, Βασίλισσα της Ελλάδας μεταξύ 1867 και 1913 και Αντιβασίλισσα μεταξύ 18 Νοεμβρίου και 11 Δεκεμβρίου 1920.