Skip to main content

Τώρα που φεύγει τον…ευχαριστούν

Το αδιαχώρητο αναμένεται να δημιουργηθεί σήμερα το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω της βράβευσης του...
Το αδιαχώρητο αναμένεται να δημιουργηθεί σήμερα το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης λόγω της βράβευσης του Δημάρχου Παπαγεωργόπουλου από τη Διοικούσα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! Στην οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ αναμένεται να σπεύσουν όλοι οι βουλευτές της πόλης, συμπεριλαμβανομένου και του Κώστα Γκιουλέκα, προκειμένου να χειροκροτήσουν την τελετή απονομής της γαλάζιας πλακέτας στον βετεράνο της αυτοδιοίκησης και της πολιτικής. Στην περίπτωση που ο τελευταίος δεν παραβρεθεί, τότε θα αρχίσει νέος κύκλος συζητήσεων για το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα της ήττας στο Δήμο.

Στην αντίθετη περίπτωση, αν δηλαδή παραβρεθούν όλοι οι εκπρόσωποι του λαού και του κόμματος,  τότε ο πρόεδρος Βαρτζόπουλος ίσως θα έπρεπε να σκεφθεί τη θέση του…δημάρχου για τις επόμενες εκλογές. Κι αυτό γιατί αν πετύχει τη συσπείρωση των γαλάζιων, τότε θα είναι σε θέση να πετύχει οποιαδήποτε ανατροπή θελήσει.

Πάντως για την ιστορία, η βράβευση Παπαγεωργόπουλου, έστω και στα γρήγορα,  για τους περισσότερους δεν ήταν κάτι αναμενόμενο. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Δήμαρχος είχε μιλήσει απαξιωτικά για το ρόλο του συγκεκριμένου εσωκομματικού οργάνου, λέγοντας χαρακτηριστικά «κάνει κάτι συσκέψεις των ΝΟΔΕ και των τοπικών, δεν έχει παρέμβαση στα μεγάλα θέματα της πόλης».

Βέβαια από τότε που το ΄πε, οι επιτελάρχες του Σαμαρά στην πόλη έκαναν και κάνουν ότι μπορούν για να αποδείξουν ότι μέχρι και…βραβεύσεις οργανώνουν, αν θέλουν, και το κυριότερο ανθρώπων με τους οποίους δεν είχαν ούτε έχουν και τις καλύτερες των σχέσεων. Όμως μπροστά στο συμφέρον της παράταξης και της κοινωνίας, οι προσωπικές αντιπάθειες μπαίνουν στην άκρη και θεσμικά προσπαθούν να στείλουν μήνυμα ενότητας, όταν κάποιοι άλλοι μιλούν για Ντιντίδες και για βαψομαλλιάδες...

ΜΕΛ. ΚΑΡ.