Skip to main content

Τόσκας: ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάνουν πως δεν θυμούνται τις δικές τους απαγορεύσεις

Πηγές υπουργείου Προστασίας του Πολίτη απάντησαν στη δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης για την απαγόρευση της εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια

Με την υπενθύμιση απαγορεύσεων συγκεντρώσεων από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και την επέμβαση των ΜΑΤ με δακρυγόνα και συγκρούσεις με τους συναδέλφους τους στο Σύνταγμα, απαντούν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στην δριμεία κριτική και επίθεση κατά της κυβέρνησης, που έχει εξαπολύσει από χτες η ΝΔ, για την απαγόρευση της εκδήλωσης της ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων.

Όπως δήλωσαν παράγοντες του υπουργείου, «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνουν πως δεν θυμούνται τι απαγορεύσεις είχαν εκδώσει όταν κυβερνούσαν για συγκεντρώσεις αστυνομικών και τη βίαιη καταστολή τους», και αναφέρουν συγκεκριμένα παραδείγματα όπως:

Το 2003, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ και υπουργού Γιώργου Φλωρίδη, «απαγορεύτηκε δια ροπάλου συγκέντρωση αστυνομικών έξω από το υπουργείο Οικονομικών και έγινε χρήση χημικών επί αρκετές ώρες, κάτι που είχε προκαλέσει αίσθηση και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Για το περιστατικό αυτό, μάλιστα, παραπέμπουν και σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο youtube, από τον προσωπικό λογαριασμό του τότε προέδρου της ΠΟΑΣΥ και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Κυριαζίδη.

Το 2007 επίσης, όπως αναφέρεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας και υπουργού Βύρωνα Πολύδωρα, «δεν επετράπη συγκέντρωση αστυνομικών στο ΟΑΚΑ, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών είχε καλέσει στο γραφείο του τον τότε πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Δ. Κυριαζίδη.

Τέλος, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι δεν πρέπει να ξεχνούμε «την απαγόρευση συγκεντρώσεων εργαζομένων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (από το πρωί του Σαββάτου έως το πρωί της Δευτέρας), στα εγκαίνια ΔΕΘ από τον τότε πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, το 2014, επί συγκυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, το μεσημέρι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξέδωσε ανακοίνωση- απάντηση σε ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία ζητούσε την καθαίρεση του Νίκου Τόσκα, με αφορμή την απαγόρευση της συγκέντρωσης της ΠΟΑΣΥ, σε συνδυασμό με τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ στην περιοχή Εξαρχείων, στην οποία το υπουργείο αναφέρει:

«Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αντί να "καθαιρέσουν" τις ακροδεξιές τους συνιστώσες που υποθάλπουν τις προβοκάτσιες κατά της χώρας, εξακολουθούν να επιδιώκουν την ένταση. Κάθε δημοκρατικός πολίτης καταλαβαίνει το μέγεθος της πολιτικής συκοφαντίας».