Skip to main content

Τουριστική επένδυση 2,5 εκατ. ευρώ στο Δήμο Ρεντίνας του νομού Καρδίτσας

Η πρόταση των μελετητών περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδας με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική μορφή, πλήρως εναρμονισμένης με το φυσικό περιβάλλον της περιοχή.
Έτοιμη είναι η μελέτη που εκπόνησε η Αναπτυξιακή Καρδίτσας ΑΝΚΑ Α.Ε. με εντολή του Δήμου Ρεντίνας, στο νομό Καρδίτσας, για την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας σε δημοτική έκταση, στη θέση “Ζαχαράκι”, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ. Η μελέτη παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση που έλαβε χώρα πρόσφατα στο Δημαρχείο Ρεντίνας. Η πρόταση της ομάδας μελετητών περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ξενοδοχειακής μονάδας με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική μορφή, πλήρως εναρμονισμένης με το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.

Το συγκρότημα θα ακολουθεί το φυσικό ανάγλυφο του τοπίου και θα ενσωματώνει βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. Στις εγκαταστάσεις της ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 19 δωματίων και 64 κλινών θα περιλαμβάνονται: Χώρος υποδοχής επισκεπτών-Σαλόνι με δυνατότητα εξυπηρέτησης μικρών ημερίδων-Εστιατόριο-Καφέ - Μπαρ -Εξωτερική πισίνα και εσωτερικός χώρος σπα - κέντρο φυσικής ευεξίας-Οικογενειακά δωμάτια (δίκλινα και τρίκλινα συνολικά 16)-Ομαδικά δωμάτια 8 ατόμων (συνολικά 3).

Σύμφωνα με τη μελέτη βιωσιμότητας του έργου, η κατασκευή της ξενοδοχειακής μονάδας είναι βιώσιμη με εσωτερικό βαθμό απόδοσης επενδυμένου κεφαλαίου, για 15ετή χρονικό ορίζοντα 28% που ενδέχεται να εμφανίσει διακύμανση από 15% μέχρι 40%, ανάλογα βέβαια με το πλήθος των επισκεπτών που θα προσελκύσει. Για την επιτυχία του εγχειρήματος προϋπόθεση αποτελεί η διασφάλιση πληρότητας άνω από 50% σε ετήσια βάση με τη φιλοξενία τουλάχιστον 3.000 επισκεπτών.