Skip to main content

Τούρκοι αποβιβάστηκαν στις Οινούσσες και ζητούν πολιτικό άσυλο

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για 17 δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς από την Τουρκία

Στην Παναγιά Οινουσσών, με φουσκωτή λέμβο, αποβιβάστηκαν το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας 17 Τούρκοι πολίτες οι οποίοι ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα, τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή «Πούντα» Οινουσσών, δεκαεπτά αλλοδαποί, οι οποίοι αφού περισυλλέγησαν ασφαλείς, μεταφέρθηκαν στη Χίο και συγκεκριμένα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης που λειτουργεί στη ΒΙΑΛ. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα politischios.gr, πρόκειται για 17 δημοσίους υπαλλήλους και δικαστικούς από την Τουρκία, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι βρίσκονται υπό δίωξη στη χώρα τους για τα πολιτικά τους φρονήματα και σκοπεύουν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο από την Ελλάδα. 

Η ανακοίνωση του Λιμενικού που αναφέρει:

«Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαεπτά (17) αλλοδαπών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν σε αμμώδη παραλία στην περιοχή “ΠΟΥΝΤΑ” Οινουσσών.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των εν λόγω αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Χίου. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου».