Skip to main content

Τουρκία: 3μηνη παράταση της έκτακτης ανάγκης μετά το δημοψήφισμα

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά παράταση του εν λόγω μέτρου μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Να παρατείνει κατά 3 μήνες την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, αρχής γενομένης από την Τετάρτη.

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά παράταση του εν λόγω μέτρου μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Η απόφαση ελήφθη από το υπουργικό συμβούλιο έπειτα από τη σχετική σύσταση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλειας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Άγκυρα.

Νωρίτερα, χθες ο Τούρκος πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε οπαδούς του έστρεψε τα βέλη του στην επιτροπή του ΟΑΣΕ που είχε χαρακτηρίσει το δημοψήφισμα κατώτερο των διεθνών κριτηρίων.

«Στην Ευρώπη υπάρχει μια οργάνωση που λεγεται ΟΑΣΕ. Ετοιμάζουν μόνοι τους κάτι εκθέσεις. Σχολιάζοντας το δημοψήφισμα. Πρώτα απ' όλα να ξέρετε την θέση σας. Εμείς τις πολιτικού περιεχομένου εκθέσεις που ετοιμάζετε, ούτε τις βλέπουμε , ούτε τις ακούμε, αλλά ούτε και τις ξέρουμε. Συνεχίζουμε την πορεία μας», ανέφερε.

Συνέχισε κατηγορώντας την Ε.Ε. που έχει την Τουρκία μισό αιώνα -όπως τόνισε- στο θάλαμο αναμονής, υπενθύμισε το Μπρέξιτ και είπε πως δεν θα αποφύγει να κάνει και ένα δημοψήφισμα για την Ε.Ε.