Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018
x

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΕΚ ΝΕΟΥ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ AKP Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΙΣ 2 ΜΑΐΟΥ

Ο Τούρκος πρόεδρος θα διεκδικήσει και πάλι την προεδρία του κόμματος σε ένα έκτακτο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου.

Tην προσεχή Τρίτη, 2 Μαΐου, αναμένεται να γίνει εκ νέου μέλος του κυβερνώντος ισλαμο-συντηρητικού κόμματος AKP προτού ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Ερντογάν θα διεκδικήσει και πάλι την προεδρία του κόμματος σε ένα έκτακτο συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου.

«Θα συγκαλέσουμε σύνοδο της κοινοβουλευτικής ομάδας την Τρίτη 2 Μαΐου στην έδρα του κόμματος και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ξαναγίνει δεκτός ως μέλος κατά τη σύνοδο αυτή», δήλωσε ο Γιλντιρίμ, νυν πρόεδρος του AKP.

«Το έκτακτο συνέδριο του κόμματος θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας την ημερομηνία στην οποία είχαν αναφερθεί χθες τα MME.

Με το να ξαναγίνει μέλος του κόμματος του οποίου υπήρξε ένας από τους ιδρυτές το 2001, ο Ερντογάν θα μπορέσει να διεκδικήσει την προεδρία στο έκτακτο συνέδριο.

Ο Ερντογάν διέρρηξε επίσημα τους δεσμούς του με το AKP, που βρίσκεται στην εξουσία από το 2002, όταν εξελέγη πρόεδρος το 2014, όπως προέβλεπε τότε το Σύνταγμα.

Ο Ερντογάν θα μπορεί ωστόσο να ανανεώσει τους δεσμούς του με το AKP όπως προβλέπει μία από τις πρόνοιες της συνταγματικής αναθεώρησης που ενισχύει τις εξουσίες του και εγκρίθηκε στις 16 Απριλίου με δημοψήφισμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ