Skip to main content

Κάνουν τον παλικαρά αλλά σκύβουν και το κεφάλι στην πρώτη αγριάδα

Έκαναν αγριάδες στους Αμερικανούς, και μόλις είπε ο Κέρι ότι διακινδυνεύουν την παραμονή τους στο ΝΑΤΟ, έκαναν την κωλοτούμπα τους.

Πόσο δίκαιο είχε ο Μοργκεντάου για τους Τούρκους… Κάνουν τον παλικαρά εκεί που τους παίρνει, και σκύβουν το κεφάλι σε όποιον τους αγριεύει. Αυτό δεν θέλουν να το καταλάβουν οι δικοί μας πολιτικοί, οι οποίοι πιθανόν διακατέχονται από χειρότερο σύμπλεγμα. Έκαναν αγριάδες στους Αμερικανούς, και μόλις είπε ο Κέρι ότι διακινδυνεύουν την παραμονή τους στο ΝΑΤΟ, έκαναν την κωλοτούμπα τους.

«Η Τουρκία και οι ΗΠΑ μπορεί να έχουν κάποιες κατά καιρούς διαφωνίες, ωστόσο είναι σύμμαχοι και η Άγκυρα δεν επιθυμεί να θέσει σε κίνδυνο τις διμερείς σχέσεις», τόνισε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεχμέτ Σιμσέκ, σε αντίθεση με τις προηγούμενες δηλώσεις του πρωθυπουργού της Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι οι σχέσεις των δύο χωρών θα μπορούσαν να πληγούν, εάν δεν υπάρξει έκδοση από τις ΗΠΑ του ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο παράνομος τουρκομουφτής Κομοτηνής Σερίφ, όπως και όλοι οι τουρκόψυχοι στην Θράκη, μέχρι να ξεκαθαρίσει ποιος θα επικρατούσε στην Τουρκία… τσιμουδιά. Δεν βγήκαν από την πρώτη στιγμή να καταγγείλουν την απόπειρα πραξικοπήματος. Σου λέει, έτσι και κάνουμε λάθος, πάνε οι λίρες. Μόλις όμως φάνηκε ότι το πραξικόπημα-οπερέτα απέτυχε, βγήκαν στον αφρό:

«Άντρες και γυναίκες, όλος ο τουρκομουσουλμανικός λαός της δυτικής Θράκης είναι καλεσμένοι στο μεβλίτ που θα αναγνωσθεί στις 20/7/2016 κατά την μεσημεριανή προσευχή  στο Εσκί τζαμί Κομοτηνής για τις ψυχές των μαρτύρων αδερφών μας που έπεσαν κατά την απόπειρα πραξικοπήματος που έγινε στην μητέρα πατρίδα μας Τουρκία στις 15/7/2016», λέει η ανακοίνωσή τους.

Να το ξαναγράψουμε για όσους δεν διάβασαν το προχθεσινό σημείωμα του «Μακεδών», αλλά και για πολιτικούς και αναλυτές που λένε βλακείες, ότι όξυνση των σχέσεών μας με τους Τούρκους δεν έχουμε όταν στην γείτονα υπάρχει δημοκρατική κυβέρνηση.

1955, ο τουρκικός όχλος επιτίθεται κατά ομογενών μας, με δημοκρατική κυβέρνηση Μεντερές. 1974, ο τουρκικός στρατός εισβάλλει στην Κύπρο, επί δημοκρατικής κυβέρνησης Ετσεβίτ. 1987, ο Ανδρέας Παπανδρέου δίνει εντολή για πυρ, αν μπει στα νερά το ωκεανογραφικό των Τούρκων, επί δημοκρατικής κυβέρνησης Οζάλ. 1996, Απώλεια των Ιμίων, επί δημοκρατικής κυβέρνησης της Τσιλέρ.

Αποφάσισε ο Ερντογάν να μη κηδέψουν τους πραξικοπηματίες. Κι επειδή υπήρχε φόβος κάποιοι ιμάμηδες να παρακούσουν, απέλυσαν και καμιά 300σαριά ιμάμηδες.

Ο πρωθυπουργός συζητά τον εκλογικό νόμο με τον Κουβέλη και τον γιο της Μάργκαρετ. Δηλαδή, ακόμη θα υπάρχουν στην πολιτική σκηνή αποβλητέοι από τον λαό, για να καθορίζουν το μέλλον μας; Δεν υπάρχουν άλλοι ικανοί, καθαροί, της σύγχρονης κοινωνίας, χωρίς να βαρύνονται με τα όσα δεινά επέφεραν οι παραπάνω στον λαό; Βαρέσαμε διάλυση δηλαδή, κι αυτοί θα μας σώσουν; Ο Δον Κυρφώτης;

Ο διοικητής της 1ης στρατιάς της Τουρκίας έκανε την κωλοτούμπα και χάλασε η συνταγή. Αυτό ακριβώς έγραψα εχθές: «Εκείνο που δεν θα μάθουμε, τουλάχιστον σύντομα, είναι ποιοι από τους συνωμοτούντες "μετάνιωσαν" την τελευταία στιγμή, αφήνοντας εκτεθειμένους τους εύπιστους ιδεολόγους, παντοτινά θύματα των πονηρών. Αυτή είναι η συνηθισμένη, και πάντα επιτυχημένη, πρακτική των "πραξικοπημάτων"-οπερέτα». Έπεσα έξω στο "σύντομα".