Skip to main content

Τουρκία κατά Exxon Mobil για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Άγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της ως προς τις έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή, ανέφερε εκπρόσωπος του Ερντογάν.

Προειδοποίηση με πολλαπλούς αποδέκτες απέστειλε η τουρκική προεδρία, με αφορμή το πλοίο της αμερικανικής εταιρείας Exxon Mobil το οποίο κατευθύνεται στη Μεσόγειο και έχει ως τελικό προορισμό το οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ, όπου και θα πραγματοποιήσει έρευνα για υδρογονάνθρακες.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραΐμ Καλίν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, «η Τουρκία έχει λάβει ενημέρωση ότι πλοίο της Exxon Mobil κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο για έρευνες υδρογονανθράκων και η Άγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της ως προς τις έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή».

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ExxonMobil, Suann Guthrie, δήλωσε ότι ο προγραμματισμός της εταιρείας, που αφορά τις εργασίες στο τεμάχιο 10, προχωρά κανονικά, θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια πληρωμάτων και πλοίων, που θα πραγματοποιήσουν τις έρευνες στην περιοχή.