Skip to main content

Τουρκία: Νέες συλλήψεις 84 ατόμων για το πραξικόπημα

Από την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου και έπειτα οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει, απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα περίπου 120.000 ανθρώπους.

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν τη σύλληψη 84 ανθρώπων, περιλαμβανομένων υπαλλήλων της αμυντικής βιομηχανίας Aselsan, στο πλαίσιο της έρευνας για το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Τούρκου ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος κατηγορείται για το αποτυχημένο πραξικόπημα, μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.

Μετά τις πληροφορίες για τη διεξαγωγή της επιχείρησης οι μετοχές της ASELSAN έπεσαν αρχικά μέχρι και 5,24% για να ανακάμψουν αργότερα (στις 10.30 ώρα Ελλάδος) μειωμένες κατά περίπου 0,7%.

Η ASELSAN δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, oι αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις τους που πραγματοποίησαν σε 86 περιοχές τεσσάρων επαρχιών, μετέδωσε το πρακτορείο προσθέτοντας ότι 43 από τους ύποπτους έχουν ήδη συλληφθεί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι «ηγήθηκαν ή υπήρξαν μέλη ένοπλης τρομοκρατικής οργάνωσης».

Από την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου και έπειτα οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει, απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα περίπου 120.000 ανθρώπους περιλαμβανομένων στρατιωτικών, αξιωματικών της αστυνομίας, καθηγητών, δικαστών και δημοσιογράφων και έχουν επισήμως συλλάβει σχεδόν 40.000 ανθρώπους. Χιλιάδες υπάλληλοι έχουν έκτοτε επιστρέψει στις θέσεις τους.