Skip to main content

Τουρκία:Δέκα μήνες φυλάκιση σε τραγουδίστρια για εξύβριση του Ερντογάν

H τραγουδίστρια κατηγορήθηκε ότι τροποποίησε τους στίχους του τραγουδιού της, χρησιμοποιώντας το όνομα του Ερντογάν, ενώ προέβη και σε μια χειρονομία.

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών καταδικάστηκε η τραγουδίστρια και ηθοποιός Ζουχάλ Ολτζάι, για «εξύβριση» του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια παράστασης το 2016.

Σύμφωνα με τη Hurriyet, η τραγουδίστρια κατηγορήθηκε ότι τροποποίησε τους στίχους ενός από τα τραγούδια της, χρησιμοποιώντας το όνομα του Ερντογάν, ενώ προέβη και σε μια προσβλητική χειρονομία ενώ ερμήνευε το τραγούδι.

Αλλάζοντας τους στίχους του τραγουδιού, η Ολτζάι ανέφερε «Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα πάντα είναι κενά, τα πάντα είναι ψέματα, η ζωή θα τελειώσει κάποια ημέρα και εσύ θα πεις "είχα ένα όνειρο"», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ενώπιον του δικαστηρίου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Reuters, η Ολτζάι απέρριψε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε το όνομα του Ερντογάν διότι ταίριαζε ρυθμικά και δεν είχε κανένα «απώτερο υβριστικό κίνητρο». Είπε επίσης ότι η χειρονομία που έκανε απευθυνόταν σε κάποιο πρόσωπο από το κοινό.