Skip to main content

Τουρκική πρόκληση: Πολεμικό πλοίο προσέγγισε τα Ίμια (φωτο και βίντεο)

Στην περιοχή κινούνταν ελληνική κανονιοφόρος που επεσήμανε ότι το τουρκικό πλοίο βρίσκεται σε ελληνικά χωρικά ύδατα και ζήτησε την αποχώρησή του.

Την παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων και την προσέγγιση των βραχονησίδων των Ιμίων πραγματοποίησε σήμερα περίπου στις 11 το πρωί μία τουρκική πυραυλάκατος, στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας,

Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνόδευαν δύο σκάφη ανορθοδόξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με άγνωστο αριθμό κομάντος.

Από ελληνικής πλευράς, στην περιοχή των Ιμίων κινούνταν η κανονιοφόρος «Κραταιός», η οποία κάλεσε την τουρκική πυραυλάκατο στο κανάλι 16, επισήμανε ότι το τουρκικό πολεμικό βρίσκεται σε ελληνικά χωρικά ύδατα και ζήτησε την αποχώρηση του πλοίου. Κατά πληροφορίες, το ίδιο μήνυμα εκπέμφθηκε προς το τουρκικό πολεμικό πλοίο και από το παρατηρητήριο της Λέρου.

Η είδηση παίζει πρώτο θέμα αυτή την ώρα στο CNN Turk και στα περισσότερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Να σημειωθεί ότι σήμερα συμπληρώθηκαν 21 χρόνια από την κρίση στα Ίμια.

Την ίδια ώρα, με ανάρτηση που συνοδεύεται από 20 φωτογραφίες ανακοινώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας πως ο Τούρκος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι τρεις αρχηγοί των Όπλων μετέβησαν στα Ίμια.

Η ανακοίνωσή αναφέρει ότι «ο ΑΓΕΕΘΑ Χουλουσί Ακάρ, μαζί με τους αρχηγούς Στρατού Ξηράς, Ναυτικού και Αεροπορίας επιθεώρησαν την ναυτική βάση Aksaz στις 29 Ιανουαρίου 2017.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, δύο σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού τους μετέφεραν στην περιοχή των βραχονησίδων Καρντάκ».

Παράλληλα, προσθέτει ότι «ο Στρατηγός Ακάρ, δήλωσε ότι ως Τουρκικός Στρατός, δρούμε πάντα με βάση την φιλία και την ειρήνη για την προστασία των θαλασσών και των συμφερόντων μας στο Αιγαίο.

Επιπλέον τόνισε ότι η επιμονή, η αποφασιστικότητα και οι προσπάθειες του Τουρκικού Στρατού για την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας και του έθνους μας στην ξηρά, την θάλασσα και τον αέρα αυξάνονται».