Skip to main content

Τουρνουά αγάπης και ανθρωπιάς στο Δ. Νεάπολης - Συκεών

Μεγάλες ποσότητες τροφίμων μακράς διάρκειας συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, που για άλλη μία φορά απηύθυνε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, για να συμμετάσχει σε ένα τουρνουά διαφορετικό από τα άλλα.

Πρόκειται για το Τουρνουά Αγάπης που διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών του δήμου, προκειμένου να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα τρόφιμα για το δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Το τουρνουά, που πραγματοποιήθηκε τα προηγούμενα δύο Σαββατοκύριακα, εντάχθηκε στις εκδηλώσεις του δήμου ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης, μικροί και μεγάλοι που μετέχουν σε προγράμματα Μαζικού Αθλητισμού, αλλά και μέλη των Αθλητικών Συλλόγων του δήμου πήραν μέρος σε αυτή τη μεγάλη γιορτή αγάπης.

Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο στο Τρίγωνο Συκεών, στη συμβολή των οδών Λεχόβου και Μανδηλαρά, διοργανώθηκε το τουρνουά τζούντο και το τουρνουά χάντμπολ. Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, ήταν η σειρά του μπάσκετ, με τους αγώνες να φιλοξενούνται στο γήπεδο της Επταπυργίου, ενώ το τουρνουά ολοκληρώθηκε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου με το τουρνουά βόλεϊ, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Παύλου, στο τέρμα της οδού Ανθέων.

Στο τουρνουά μπάσκετ συμμετείχαν οι αθλητικοί σύλλογοι Κεραυνός Αγίου Παύλου, Μαχητές Πεύκων, Πειραματικό Παναθλητικός, ΒΑΟ και ΣΑΠΚ Νεάπολης. Στο τουρνουά βόλεϊ πήραν μέρος οι ομάδες ΣΑΠΚ Νεάπολης, Παναθλητικός Συκεών, Μαχητές Πεύκων, Κεραυνός Αγίου Παύλου και ΒΑΟ. Στο χάντμπολ, πήραν μέρος οι ομάδες ΠΑΣ Φοίβος Συκεών, Παναθλητικός Συκεών, Πυλαία Α.Ε.Σ.Χ, Μακεδών, Απόλλων Σταυρούπολης, ΑΣ Άρης, Πανόραμα ΑΕΠ, Νέμεσις, ΠΑΟΚ, Θερμαϊκός, Ορφέας Σουρωτής, Πόντιοι Κιλκίς, Δράμα 86.  

Μεγάλες ποσότητες τροφίμων μακράς διάρκειας συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια των τεσσάρων αυτών ημερών, γεγονός που γέμισε χαμόγελα και ικανοποίηση στους ανθρώπους της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών, αλλά και σε αυτούς των Κοινωνικών Υπηρεσιών, που καθημερινά δίνουν τον αγώνα για να εξυπηρετήσουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη.  

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογη προσπάθεια καταβάλλεται και στα ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, που από τα τέλη Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής για τις άπορες οικογένειες. Πληροφορίες στα τηλ. 2310 639636, 2310 510440.