Skip to main content

Τους γονείς του Ωραιοκάστρου ενημέρωσε ο Παντής για τα προσφυγόπουλα

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΕΘ αναφέρθηκε στην εξέλιξη της υλοποίησης του σχεδίου ένταξης των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Mε την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ωραιοκάστρου συναντήθηκε χθες ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής, μετά τις αντιδράσεις για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στο 5ο δημοτικό σχολείο της περιοχής και τον σάλο που προκάλεσε το θέμα.  

Σύμφωνα με το politesoraiokastrou, η συνάντηση έγινε, μετά από αίτημα της Ένωσης Γονέων, στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας σε ιδιαίτερα καλό κλίμα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΠΕΘ αναφέρθηκε στην εξέλιξη της υλοποίησης του σχεδίου ένταξης των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Ο κ. Παντής υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση να ενταχθούν στα σχολεία παιδιά προσφύγων που δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ η επιλογή των σχολείων γίνεται με βάση τα κριτήρια που ορίζει η κοινή υπουργική απόφαση για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων.

Ακόμα πρόσθεσε πως η καθαριότητα, η θέρμανση καθώς και η φύλαξη των σχολείων -με τα ανάλογα προγράμματα εκπαίδευσης- έχει εξασφαλιστεί μέσω του ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης). Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε επίσης, πως η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων θα γίνει σύμφωνα με τις διεθνείς συνθήκες προστασίας των παιδιών.

Τα μέλη της Ένωσης -φανερά ικανοποιημένα από την πλήρη ενημέρωση- έθεσαν υπόψιν του κ Παντή το κενό πληροφόρησης από επίσημα χείλη που είχαν μέχρι τώρα. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ακόμα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτης Ανανιάδης, ο Προϊστάμενος Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Α/θμιας Εκπ/σης κ. Νικόλαος Ακριτίδης, ο Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ. Παύλος Χαραμής και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΥΠΠΕΘ για τη στήριξη των παιδιών των προσφύγων.