Skip to main content

Τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 θα διεκδικήσει η Θεσσαλονίκη!

Γενναία απόφαση του πρωθυπουργού με στόχο να ξαναδοθεί αναπτυξιακό όραμα στη Θεσσαλονίκη. Ποιες άλλες πόλεις θα διεκδικήσουν την Ολυμπιάδα του 2020, ποιος προορίζεται για πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδί
Τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 θα διεκδικήσει, μεταξύ άλλων μεγάλων πόλεων του κόσμου, και η Θεσσαλονίκη! Η υποψηφιότητα της συμπρωτεύουσας αποτελεί ειλημμένη απόφαση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να δοθεί αναπτυξιακό όραμα στην πόλη, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των «Αθανάτων» της Ολυμπιακής Επιτροπής, που θα πραγματοποιηθεί το 2013.

Για πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων προορίζεται ο νομάρχης, Π. Ψωμιάδης, καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να στείλει καθαρό μήνυμα ότι για να επιτευχθεί ο μεγαλόπνοος αυτός στόχος πρέπει να μπουν στην άκρη οι κομματικές ταμπέλες. Η σημειολογία για την ανάγκη εθνικής συσπείρωσης στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα είναι εμφανής. Κέιπ Τάουν, Τόκιο, Λίμα, Κωνσταντινούπολη και Νέο Δελχί φαίνεται ότι θα είναι οι βασικότεροι αντίπαλοι της Θεσσαλονίκης. Όσοι το πιστέψατε, έστω και για λίγο, ειλικρινά σας θαυμάζουμε για το πόσο αισιόδοξα βλέπετε ακόμη τα πράγματα. Δυστυχώς, η μέρα που η πόλη μας θα είναι σε θέση να διεκδικεί Ολυμπιακούς Αγώνες μοιάζει με μακρινή ουτοπία. Καλή Πρωταπριλιά.