Skip to main content

Ικανοποίηση Καλανδρέα για το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΕΒΕΘ

Ο Συνδυασμός «Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης Επιμελητηρίου» συγκέντρωσε ποσοστό 8,8% των ψήφων και εξέλεξε τέσσερις εκπροσώπους στο νέο 41μελές ΔΣ

Τους συμμετέχοντες στις εκλογές και όλους όσους στήριξαν με την ψήφο τους την προσπάθεια ανάταξης του ΕΒΕΘ ευχαρίστησε ο Συνδυασμός «Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης Επιμελητηρίου».

Ο Συνδυασμός συγκέντρωσε ποσοστό 8,8% των ψήφων και εξέλεξε τέσσερις εκπροσώπους στο νέο 41μελές διοικητικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα εκλέγονται στο εμπορικό τμήμα οι Γιώργος Καλανδρέας και Φωτεινή Λυγούδη, στο μεταποιητικό τμήμα ο Παναγιώτης Νεραντζάκης, και στο τμήμα υπηρεσιών ο Γιάννης Θεοδωράκης.

Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα εξέφρασε ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Γιώργος Καλανδρέας, καθώς το 10% των συμβούλων στο νέο διοικητικό συμβούλιο του ΕΒΕΘ προέρχεται από την «Πρωτοβουλία Ανασυγκρότησης Επιμελητηρίου».

«Δέσμευσή μας είναι να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να αναστραφεί η εικόνα απαξίωσης του Επιμελητήριου, που επιβεβαιώνεται από τη χαμηλή συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. . Συγκεκριμένα από ένα σύνολο 8.000 ταμειακώς τακτοποιημένων επιχειρήσεων-μελών του ΕΒΕΘ στην κάλπη των φετινών εκλογών εκφράστηκε μόλις το 12%, ενώ αν η αναγωγή γίνει στο συνολικό αριθμό των επιχειρήσεων (24.000), η συμμετοχή δεν ξεπερνά το 4%» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Καλανδρέας.

«Ο ρόλος μας στο νέο ΔΣ του ΕΒΕΘ θα είναι να γίνουμε η φωνή όλων των επιχειρηματιών, ειδικά των μικρομεσαίων που μέχρι σήμερα δεν ακουγόταν. Σκοπεύουμε να συνδράμουμε τη νέα διοίκηση με εποικοδομητικό τρόπο τρόπο, καταθέτοντας χρήσιμες προτάσεις προς όφελος όλων των επιχειρήσεων, αλλά δεν θα διστάσουμε να ασκήσουμε αυστηρή κριτική όπου χρειάζεται, ώστε το ΕΒΕΘ να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αξιοποιήσει στο μέγιστο τις δυνατότητες που δίνει στα επιμελητήρια ο νέος νόμος» πρόσθεσε.

«Στόχος μας είναι να ταράξουμε τα λιμνάζοντα ύδατα και να φέρουμε έναν άνεμο δημιουργίας και ανανέωσης στο Επιμελητήριο, ώστε να λειτουργεί ως σύμβουλος της Πολιτείας, με ξεκάθαρο διεκδικητικό πλαίσιο, να πιέζει για την εξεύρεση λύσεων για τη δημιουργία ευνοϊκότερου περιβάλλοντος για την ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, να στηρίζει πρωτοβουλίες και αναλαμβάνει το ίδιο δράση για να καταστεί η Θεσσαλονίκη μια ανοιχτή πόλη στο εμπόριο και τον τουρισμό», καταλήγει ο ίδιος.