Skip to main content

Τουσκ: Από το Λονδίνο εξαρτάται η «καλή συμφωνία» ή «καθόλου συμφωνία»

Η ΕΕ θα μπορέσει να κρατηθεί στο ύψος της περίστασης σε κάθε σενάριο, αρκεί να μην είναι διχασμένη, ανέφερε ο Ντόναλντ Τουσκ.

Στο χέρι της Βρετανίας είναι το αν θα υπάρξει καλή συμφωνία ή καθόλου συμφωνία από τις διαπραγματεύσεις Brexit, επεσήμανε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

«Έχουμε καταφέρει να οικοδομήσουμε και να διατηρήσουμε την ενότητα των 27, αλλά μπροστά μας έχουμε τη μεγαλύτερη δοκιμασία μέχρι στιγμής. Αν αποτύχουμε σε αυτή, οι διαπραγματεύσεις θα λήξουν με ήττα μας. Πρέπει να διατηρήσουμε την ενότητά μας ανεξάρτητα της κατεύθυνσης που θα πάρουν οι διαπραγματεύσεις», τόνισε ο Τουσκ, προσθέτοντας πως «η ΕΕ θα μπορέσει να κρατηθεί στο ύψος της περίστασης σε κάθε σενάριο, αρκεί να μην είναι διχασμένη».

«Στην πραγματικότητα είναι στο χέρι του Λονδίνου το πώς θα τελειώσει αυτό, με καλή συμφωνία, με καθόλου συμφωνία, με καθόλου Brexit, αλλά σε καθένα από αυτά τα σενάρια θα προστατεύσουμε τα κοινά μας συμφέροντα μόνο αν είμαστε μαζί», τόνισε ο πρόεδρος σύμφωνα με το Reuters.