Skip to main content

Τουσκ: Θα διατηρήσουμε κλειστούς τους δρόμους της μετανάστευσης

Η ΕΕ τηρεί τις δεσμεύσεις της, ακριβώς όπως περιμένει από την Τουρκία να συνεχίσει να τηρεί το δικό της μέρος της συμφωνίας, τόνισε ο ίδιος.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αποφασισμένη να παραμείνει προσηλωμένη στη συμφωνία με την Τουρκία για να αναχαιτίσει τη ροή προσφύγων και μεταναστών προς το ευρωπαϊκό μπλοκ, δήλωσε σήμερα στη Σόφια ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Ντόναλντ Τουσκ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρουμέν Ράντεφ, χαιρέτισε τις προσπάθειες της Σόφιας για την ενίσχυση της ασφάλειας στα νοτιοανατολικά σύνορα με την Τουρκία για να εμποδισθεί η διέλευση προσφύγων και μεταναστών και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι οι Βρυξέλλες θα χορηγήσουν επιπλέον χρηματοδότηση εάν η κατάσταση επιδεινωθεί.

«Είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τους δρόμους της παράνομης μετανάστευσης στην περιοχή αυτή κλειστούς. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας. Η ΕΕ τηρεί τις δεσμεύσεις της, ακριβώς όπως περιμένει από την Τουρκία να συνεχίσει να τηρεί το δικό της μέρος της συμφωνίας», είπε.