Skip to main content

Τραγωδία στη Μελβούρνη: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς-3 νεκροί (vid)

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, ο δράστης είναι ελληνικής καταγωγής, ενώ πριν το περιστατικό φέρεται να προηγήθηκε οικογενειακός καβγάς.

Τουλάχιστον τρεις είναι οι νεκροί και 20 οι τραυματίες, όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς, στο κέντρο της Μελβούρνης.

Ένας άντρας οδήγησε από πρόθεση το αυτοκίνητό του, πάνω στους πεζούς, την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος, που η κίνηση είναι αυξημένη. Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, ο δράστης είναι ελληνικής καταγωγής, ενώ πριν το περιστατικό φέρεται να προηγήθηκε οικογενειακός καβγάς.

Τα ΜΜΕ στην Αυστραλία, αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο κινούνταν παράξενα πριν από το δυστύχημα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός.

Nεκροί είναι ένας άντρας και μία γυναίκα περίπου 30 ετών και ένα παιδάκι, οι οποίοι χτυπήθηκαν σε διαφορετικά σημεία της οδού Bourke και δεν σχετίζονται μεταξύ τους.

Ανάμεσα στους τραυματίες που δίνουν μάχη για τη ζωή είναι και ένα μωρό μόλις 3 μηνών ενώ τραυματισμένα είναι τρία παιδιά ηλικίας 2, 3 και 9 ετών.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου έχει συλληφθεί και σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας εκτίμησή τους είναι ότι ο άντρας συνδέεται με ένα περιστατικό μαχαιρώματος σε σταθμό του μετρό στα νότια προάστια της Μελβούρνης που είχε σημειωθεί κάποια ώρα νωρίτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες των ασυτραλιανών ΜΜΕ, ο άντρας έχει ιστορικό ενδοοικογενειακής βίας, εθισμού σε ναρκωτικά και ψυχικών προβλημάτων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν το κέντρο της πόλης, ενώ διακόπηκε η λειτουργία του τραμ στην περιοχή του εμπορικού κέντρου στη διάσημη οδό(Bourke Street).  Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε ανθρώπους να πηδάνε για να γλιτώσουν από το αυτοκίνητο. «Το μόνο που βλέπαμε ήταν το αυτοκίνητο και το μακελειό που προκάλεσε - άνθρωποι πηδούσαν δεξιά και αριστερά» δήλωσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Το περιστατικό δε σχετίζεται με την τρομοκρατία, σύμφωνα με δηλώσεις της αστυνομίας, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Οι αστυνομικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι έχουν αποτρέψει έναν αριθμό σχεδιαζόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ έχουν γίνει αρκετές επιθέσεις «μοναχικών λύκων». Μεταξύ αυτών, η αστυνομική επιχείρηση που έγινε σε καφετέρια στο Σίδνεϊ, με συνέπεια το θάνατο δύο ομήρων και του ενόπλου που έκανε την επίθεση.