Skip to main content

Τραμπ: Δεν μπορώ να πω αν ο Πούτιν είναι φίλος ή εχθρός

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ έκανε το σχόλιο αυτό απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο, πριν αναχωρήσει για την Ευρώπη

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι δεν μπορεί να πει εάν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είναι φίλος ή εχθρός, χαρακτηρίζοντας τον απλά «ανταγωνιστή».

Σύμφωνα με το Reuters, o Τραμπ έκανε το σχόλιο αυτό απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο, πριν αναχωρήσει για την Ευρώπη για μια επίσκεψη, η οποία περιλαμβάνει και τη συνάντηση του με τον Ρώσο ομόλογο του στο Ελσίνκι.

Ερωτηθείς για το εάν η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα παραμείνει στην εξουσία εν μέσω κρίσης για τα σχέδια του Brexit, ο Τραμπ αναγνώρισε ότι υπάρχει πολιτική κρίση αλλά δήλωσε ότι εξαρτάται από τον βρετανικό λαό να αποφασίσει εάν η Μέι θα παραμείνει στην εξουσία.

«Αυτό εξαρτάται από τον λαό. Τα πάω πολύ καλά μαζί της, έχω μια πολύ καλή σχέση», δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο, προσθέτοντας ότι ο παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον είναι φίλος του.