Skip to main content

Τραμπ: Η Γερμανία οφείλει τεράστια χρηματικά ποσά σε ΝΑΤΟ και ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι είχε μια «εξαιρετική» συνάντηση με τη καγκελάριο Μέρκελ, διαψεύδοντας δημοσιεύματα που μιλούσαν για ψυχρό κλίμα.

Η Γερμανία οφείλει τεράστια χρηματικά ποσά στο ΝΑΤΟ και στις Ηνωμένες Πολιτείες που της παρέχουν πολύ ισχυρή και πολύ δαπανηρή προστασία, ανέφερε σήμερα στον προσωπικό του λογαριασμό στο  twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, την επομένη της συνάντησής του με την Άνγκελα Μέρκελ.

Πιο συγκεκριμένα, ο αμερικανός πρόεδρος γράφει πως «η Γερμανία οφείλει τεράστια χρηματικά ποσά στο ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να πληρωθούν περισσότερα για την πολύ ισχυρή και πολύ δαπανηρή άμυνα που παρέχουν στη Γερμανία!».

Πριν από αυτό, ανάρτησε ότι είχε μια «εξαιρετική» συνάντηση με τη Γερμανίδα καγκελάριο χθες στην Ουάσινγκτον, αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που έλεγαν ότι το κλίμα μεταξύ των δύο ηγετών ήταν ψυχρό.

«Παρά τα όσα περιμένατε από την πλευρά των ΠΛΑΣΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Είχα μια ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ συνάντηση με την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ διαβεβαίωσε τον Αμερικανό πρόεδρο πως η Γερμανία θα αυξήσει τις αμυντικές δαπάνες της στο 2% του ΑΕΠ της κατά την πρώτη συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο που είχαν χθες.  «Δεσμευόμαστε σήμερα σε αυτό τον στόχο του 2% (του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος - ΑΕΠ) έως το 2024», δήλωσε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι δύο ηγέτες.