Skip to main content

Τραμπ: Η γραφειοκρατία εμποδίζει το έργο των Ηνωμένων Εθνών

Ο Τραμπ τόνισε ότι η γραφειοκρατία παρεμποδίζει το έργο του ΟΗΕ, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις του Γκουτέρες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε σήμερα τη γραφειοκρατία και την κακοδιαχείριση που «πνίγουν» τα Ηνωμένα Έθνη και απηύθυνε έκκληση να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις ώστε ο Οργανισμός να αναδυθεί σε μια ισχυρότερη και αποτελεσματικότερη δύναμη για την παγκόσμια ειρήνη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, περισσότερες από 120 χώρες είχαν προσκληθεί να παραστούν σήμερα το απόγευμα σε μια τελετή, αφού υπέγραψαν μια πολιτική διακήρυξη 10 σημείων, την οποία προωθούσαν οι ΗΠΑ, με την οποία δηλώνουν την υποστήριξή τους στις προσπάθειες του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες «να ξεκινήσει μια αποτελεσματική, βαρυσήμαντη μεταρρύθμιση».

Ο Τραμπ τόνισε ότι η γραφειοκρατία παρεμποδίζει το έργο του ΟΗΕ, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις του Γκουτέρες.

«Τα τελευταία χρόνια, τα Ηνωμένα Έθνη δεν έφτασαν στο πλήρες δυναμικό τους λόγω της γραφειοκρατίας και μιας κακής διαχείρισης. Ο ΟΗΕ πρέπει να επικεντρωθεί περισσότερο στους ανθρώπους του και λιγότερο στη γραφειοκρατία» είπε στη σύντομη ομιλία του.

Συνολικά, εκπρόσωποι 126 χωρών παρέστησαν στην τελετή αυτή.

Παίρνοντας τον λόγο αμέσως μετά η εκπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι κάλεσε τις 67 χώρες που δεν υπέγραψαν τη διακήρυξη να το πράξουν ενώ ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού υποσχέθηκε ότι ο ΟΗΕ «θα κάνει περισσότερα για τους ανθρώπους και λιγότερα για τις διαδικασίες».