Skip to main content

Τραμπ και Μέρκελ θα συναντηθούν στον Λευκό Οίκο στις 27 Απριλίου

Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις και οι διπλωματικές προκλήσεις και οι προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα μεταβεί την 27η Απριλίου στην αμερικανική πρωτεύουσα, λίγες ημέρες μετά τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο κι ενώ οι σχέσεις Ουάσιγκτον-Βερολίνου χαρακτηρίζονται από ένταση λόγω των βαθιών διαφορών μεταξύ των δύο ηγετών.

«Οι διμερείς σχέσεις και οι διπλωματικές προκλήσεις και οι προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων» δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους η Ουλρίκε Ντέμερ, εκπρόσωπος τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Με την ευκαιρία της επανεκλογής της Μέρκελ στον θώκο της καγκελαρίου, οι δύο ηγέτες θα επιβεβαιώσουν εκ νέου τη συνεργασία ΗΠΑ-Γερμανίας- η βάση των διατλαντικών σχέσεων και της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ- σε μια χρονική στιγμή όπου τα δύο έθνη εργάζονται από κοινού για να αντιμετωπίσουν ένα ευρύ φάσμα γεωπολιτικών και οικονομικών προκλήσεων» σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.