Skip to main content

Τραμπ: Να κερδίσουμε τη μάχη εναντίον της χρήσης οπιοειδών ναρκωτικών

Είμαι σίγουρος ότι μέσω της συνεργασίας με τους ειδικούς μας στην υγεία και την επιβολή του νόμου θα πολεμήσουμε την θανατηφόρα αυτή επιδημία, δήλωσε.

Να κερδίσει τη μάχη εναντίον της χρήσης οπιοειδών ναρκωτικών υποσχέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Τραμπ έκανε τις δηλώσεις του σε εκδήλωση που είχε περιγράψει ως «σημαντικότατη ενημέρωση» για την κρίση οπιοειδών, εν μέσω «διακοπών μετά εργασίας» διάρκειας δύο εβδομάδων στις ιδιωτικές του εγκαταστάσεις γκολφ στο Νιού Τζέρσεϊ.

«Είμαι σίγουρος ότι μέσω της συνεργασίας με τους ειδικούς μας στην υγεία και την επιβολή του νόμου θα πολεμήσουμε την θανατηφόρα αυτή επιδημία και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κερδίσουν. Είμαστε επίσης πολύ, πολύ αυστηροί στα νότια σύνορά μας από όπου μπαίνουν στη χώρα πολλά από αυτά, και μιλάμε με την Κίνα, (από) όπου εισάγονται ορισμένες μορφές του τεχνητού ναρκωτικού, και τα πράγματα είναι άσχημα», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ Τομ Πράις είπε στην ίδια εκδήλωση ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να καταστρώσει «μια ολοκληρωμένη στρατηγική που θα παρουσιάσει στον Τραμπ στο άμεσο μέλλον».

Στην ίδια εκδήλωση είχε επίσης προειδοποιήσει χθες και τη Βόρεια Κορέα για «φωτιά και οργή», μετά από απειλές που είχε εκτοξεύσει η ασιατική χώρα εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.