Skip to main content

Ντόναλντ Τραμπ: Πρώτα η Αμερική, μας προστατεύει ο Θεός

Οι αρχές μας θα είναι «αγοράζετε αμερικανικά, προσλαμβάνετε Αμερικανούς», το μήνυμα του νέου προέδρου των ΗΠΑ μετά την ορκομωσία.

Την ανάγκη προστασίας των συνόρων αλλά και την προσωπική του αφοσίωση στους Αμερικανούς πολίτες εξέφρασε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ορκομωσία, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ και 45ος πρόεδρος χρονικά δήλωσε χαρακτηριστικά πως σήμερα γίνεται «μία νέα συμφωνία που βάζει την Αμερική πάνω από όλα. Από σήμερα η Αμερική πρώτα και πάνω απ' όλα. Και δεν υπάρχει κανένας λόγο για φόβο είμαστε προστατευμένοι από τους άνδρες και γυναίκες του στρατού, και κυρίως από τον Θεό».

«Θα ξαναχτίσουμε τη χώρα μας με τα χέρια των Αμερικανών. Το σύνθημά μας είναι "Πρώτη η Αμερική". Οι αρχές μας θα είναι: αγοράζετε αμερικανικά, προσλαμβάνετε Αμερικανούς. Θα επαναφέρουμε τις θέσεις εργασίες, τα σύνορά μας, τον πλούτο μας, τα όνειρά μας. Πλέον κοιτάμε μόνον προς το μέλλον. Από σήμερα η Αμερική θα μπαίνει πρώτη ως γνώμονας των αποφάσεών μας» τόνισε ακόμα ο νυν πλανητάρχης πρσθέτοντας ότι «για πολλές δεκαετίες υπερασπιστήκαμε τα σύνορα άλλων κρατών ενώ αρνηθήκαμε να υπερασπιστούμε τα δικά μας. Είμαστε ένα έθνος με κοινή μοίρα και ο όρκος που έδωσα είναι όρκος πίστης για όλους τους Αμερικανούς».

Παράλληλα αναφέρθηκε στους πολίτες των ΗΠΑ λέγοντας πως «θέλουν καλά σχολεία για τα παιδιά τους, ασφάλεια στις γειτονιές τους και καλές δουλειές για τους ίδιους».

Ακόμη έκανε ιδιαίτερη μνεία στη συγκεκριμένα ημέρα της ορκωμοσίας του λέγοντας πως «την 20η Ιανουαρίου θα την θυμόμαστε ως τη μέρα που ο λαός έγινε εξουσιαστής του έθνους και αυτός θα αποφασίσει για τη μοίρα της Αμερικής και του κόσμου».

«Δεν έχει σημασία ποιο κόμμα ελέγχει την κυβέρνηση, αλλά εάν η κυβέρνηση ελέγχεται από τον λαό» συμπλήρωσε.

«Τέρμα τα μεγάλα, κενά λόγια, ήλθε η ώρα των έργων. Είτε είμαστε μαύροι, είτε μιγάδες και λευκοί, όλοι χύνουμε το κόκκινο αίμα των πατριωτών. Ανεξαρτήτως χρώματος και φύλου, όλοι έχουμε τις ίδιες ελευθερίες, όλοι χαιρετίζουμε την ίδια σημαία. Θα κάνουμε την Αμερική ξανά ισχυρή, περήφανη, ασφαλή. Ο Θεός να σας ευλογεί και ο Θεός να ευλογεί την Αμερική» κατέληξε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Στην ομιλία του ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ δεν παρέλειψε να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς το ζεύγος Ομπάμα λέγοντας πως τους «ευχαριστεί για τη στάση τους κατά τη μετάβαση στη νέα εποχή της χώρας».