Skip to main content

Τραμπ σε Μακρόν: Έτοιμες για στρατιωτικά μέτρα στη Βόρεια Κορέα οι ΗΠΑ

Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις του ΟΗΕ και να επιτευχθεί η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας, αναφέρει ο Λευκός Οίκος.

Την ετοιμότητα των ΗΠΑ να λάβουν στρατιωτικά μέτρα εναντίον της Βόρειας Κορέας, εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο, επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν.

«Οι ΗΠΑ, μαζί με τους συμμάχους τους, είναι έτοιμες να εφαρμόσουν ένα πλήρες φάσμα διπλωματικών, οικονομικών και στρατιωτικών μέτρων» προκειμένου να μπει ένα τέλος στην βορειοκορεατική πυρηνική απειλή, επισημαίνει ο Λευκός Οίκος σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

«Οι πρόεδροι Τραμπ και Μακρόν δεσμεύτηκαν επίσης να εργαστούν από κοινού, και μαζί με τους συμμάχους τους, ώστε να τεθούν σε ισχύ οι κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών και να επιτευχθεί η αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας» τονίζεται.

«Οι δύο πρόεδροι συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή τις επόμενες ημέρες» ανέφερε από την πλευρά του το γραφείο του Γάλλου προέδρου σχετικά με τη συζήτηση που είχαν οι δύο ηγέτες.