Skip to main content

Τραμπ: Σημαντική πιθανότητα η αναβολή της συνάντησης με τον Κιμ

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε αμφιβολίες για τη διάσκεψη κορυφής στη Σιγκαπούρη, εν μέσω ανησυχιών για τα πυρηνικά όπλα του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την Τρίτη ότι υπάρχει μία «σημαντική πιθανότητα» να αναβληθεί η συνάντηση κορυφής με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, που είχε προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου, εν μέσω ανησυχιών για τη μη εγκατάλειψη των πυρηνικών όπλων από τον Βορειοκορεάτη.

Ο Τραμπ εξέφρασε αμφιβολίες για τη διάσκεψη κορυφής της Σιγκαπούρης σε συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Γιαε-Ιν, ο οποίος επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον για να παροτρύνει τον Αμερικανό πρόεδρο να μην αφήσει μία σπάνια ευκαιρία για συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα να απομακρυνθεί.

Εάν η σύνοδος κορυφής αναβληθεί ή αποτύχει, θα ήταν ένα μεγάλο πλήγμα για αυτό που οι οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ ελπίζουν ότι θα είναι το μεγαλύτερο διπλωματικό επίτευγμα της προεδρίας του.

«Υπάρχει μια πολύ μεγάλη πιθανότητα ... να μη λειτουργήσει. Και αυτό είναι εντάξει», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, σύμφωνα με το Reuters. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα λειτουργήσει για μια χρονική περίοδο. Αλλά μπορεί να μην λειτουργήσει για τις 12 Ιουνίου. Υπάρχει, όμως, μια καλή πιθανότητα να πραγματοποιήσουμε τη συνάντηση».

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως αν η συνάντηση πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί θα καθοριστεί «πολύ σύντομα».

«Η Βόρεια Κορέα έχει την ευκαιρία να είναι μια μεγάλη χώρα και νομίζω ότι πρέπει να την εκμεταλλευτεί», κατέληξε.