Skip to main content

Τραμπ: Συνετή και εύλογη η απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν για το Γκουάμ

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας φέρεται να αποφάσισε να «παγώσει» το σχέδιο εκτόξευσης τεσσάρων βαλλιστικών πυραύλων προς το νησί του Ειρηνικού.

Με επαινετικά λόγια αναφέρθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στην απόφαση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, να μην εκτοξεύσει πυραύλους κοντά στο νησί του Ειρηνικού, Γκουάμ, το οποίο που αποτελεί μη ενσωματωμένο αμερικανικό έδαφος.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας έλαβε μια πολύ συνετή και εύλογη απόφαση», έγραψε σε μήνυμά του στο twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε:

«Η εναλλακτική θα ήταν καταστροφική και απαράδεκτη!», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν φέρεται να αποφάσισε να «παγώσει» το σχέδιο εκτόξευσης τεσσάρων βαλλιστικών πυραύλων προς το Γκουάμ, ενώ παράλληλα προειδοποίησε πως μπορεί να αλλάξει στάση «εάν οι Γιάνκηδες επιμείνουν στις εξαιρετικά επικίνδυνες» ενέργειές τους.

Τις πληροφορίες μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο KCNA, υπογραμμίζοντας πως ο Κιμ επιθεώρησε το σχέδιο εκτόξευσης των πυραύλων προς το Γκουάμ, ενώ προσθέτει πως αποφάσισε ότι θα ήταν προτιμότερο να παρακολουθήσει τις αμερικανικές ενέργειες για «λίγο ακόμα».