Skip to main content

Τραμπ: Θα προχωρήσουμε σε νέες ενέργειες στη Συρία αν κριθεί αναγκαίο

Πολλοί βουλευτές και γερουσιαστές κατηγορούν τον Αμερικανό πρόεδρο ότι δεν συμβουλεύτηκε το Κογκρέσο προτού οι ΗΠΑ βομβαρδίσουν τη Συρία.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω ενέργειες στη Συρία αφήνει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ,  ο οποίος έγραψε σήμερα στους επικεφαλής των δύο σωμάτων (Βουλή και Γερουσία) προκειμένου να τους ενημερώσει και να τους προειδοποιήσει ότι είναι πιθανές νέες ενέργειες.

Μετά την πρώτη επίθεση, πολλοί Αμερικανοί βουλευτές και γερουσιαστές κατηγορούν τον Τραμπ ότι δεν συμβουλεύτηκε το Κογκρέσο προτού οι ΗΠΑ βομβαρδίσουν τη Συρία.

«Ενήργησα προς όφελος των ζωτικής σημασίας συμφερόντων της εθνικής ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, σε συμφωνία με την εξουσία που μου αναγνωρίζεται από το Σύνταγμα ώστε να ηγούμαι διεθνών επιχειρήσεων με την ιδιότητά μου του αρχηγού του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας», επισήμανε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια επιστολή προς τους επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας.

«Οι ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε επιπλέον ενέργειες, εφόσον καταστεί αναγκαίο και με τον ενδεδειγμένο τρόπο, προκειμένου να υπερασπιστούν τα σημαντικά εθνικά τους συμφέροντα» τονίζεται.

Σε αυτήν την επιστολή ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους εξηγεί ότι έδωσε εντολή για τη διεξαγωγή των αεροπορικών επιδρομών περίπου στις 20.40 ώρα Ουάσιγκτον την Πέμπτη το βράδυ, εναντίον της αεροπορικής βάσης αλ Σααϊράτ.

«Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ (μου) είχαν υποδείξει ότι οι συριακές στρατιωτικές δυνάμεις που επιχειρούν σε αυτή τη βάση ήταν υπεύθυνες για την επίθεση με χημικά όπλα εναντίον των Σύρων αμάχων στην επαρχία Ιντλίμπ την 4η Απριλίου», σημείωσε ο Τραμπ.