Skip to main content

Τράπεζα Πειραιώς: Εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας του Πλ. Ριβέλλη

Η έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς φιλοξενείται στο Συνεδριακό Κέντρο της τράπεζας στα Λαδάδικα.

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Πλάτωνα Ριβέλλη με τίτλο «Στιγμιότυπα από τη ζωή των μουσείων του ΠΙΟΠ», που διοργανώνεται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στο Συνεδριακό Κέντρο της τράπεζας στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης.

Τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο σύμβουλος διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς Χριστόδουλος Αντωνιάδης, ο οποίος ανακοίνωσε ότι το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στο επόμενο διάστημα, θα εγκαινιάσει το Μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας στα Ιωάννινα και το Μουσείο Μαστίχας στη Χίο, που αυτόν τον καιρό είναι υπό κατασκευή.

Οι φωτογραφίες που επελέγησαν να παρουσιαστούν σχολιάζουν με τον καλύτερο τρόπο τη «ζωή» των μουσείων, τα οποία συνθέτουν το Δίκτυο ΠΙΟΠ, ανά την Ελλάδα. Όπως ακριβώς την κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Πλάτωνα Ριβέλλη, με την ευκαιρία των φωτογραφικών σεμιναρίων που πραγματοποίησε στα εν λόγω μουσεία, την τελευταία τετραετία. Ειδικότερα, οι περίπου 50  φωτογραφίες της έκθεσης επιδιώκουν τη μεταφορά εντυπώσεων αλλά και συναισθημάτων του φωτογράφου, με αφορμή την επιβλητική παρουσία των κτηρίων και τον «διάλογο» που αυτά αναπτύσσουν με τα αντικείμενα των συλλογών τους.

Παρόντες στα εγκαίνια της έκθεσης ήταν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και βουλευτής της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Η έκθεση «Στιγμιότυπα από τη ζωή των μουσείων του ΠΙΟΠ» θα διαρκέσει από τις 28 Νοεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου 2015.