Skip to main content

Τραπέζι Αγάπης στη Νέα Μηχανιώνα από τον δήμο Θερμαϊκού (φωτο)

Το Τραπέζι Αγάπης αποτελεί μόνο ένα λιθαράκι στο συνολικό οικοδόμημα της κοινωνικής πολιτικής του δήμου, ανέφερε ο δήμαρχος.

Περίπου 250 άτομα, ωφελούμενοι των τριών κοινωνικών προγραμμάτων του «Βοήθεια στο Σπίτι» και της Μονάδας Κοινωνικής Μέριμνας Μηχανιώνας, ήταν προσκεκλημένοι στο χριστουγεννιάτικο Τραπέζι Αγάπης, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο των ΚΑΠΗ της Ν. Μηχανιώνας.

Ο δήμος Θερμαϊκού με τη δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Θερμαϊκού (ΔΗΚΕΘ), θέλοντας να δείξουν τη στήριξή τους στους συμπολίτες τους, που διαβιούν κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, διοργάνωσαν για άλλη μία χρονιά το Τραπέζι Αγάπης, προσφέροντας ένα εορταστικό γεύμα.

«Οι καιροί είναι θυμωμένοι, η ζωή βάλλεται από τις καθημερινές δυσκολίες και η επιβίωση έχει εξελιχθεί σε αγώνα δρόμου για πολλούς εκ των συνανθρώπων μας», δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης και πρόσθεσε ότι «αποτελεί χρέος μας, όχι μόνο ως μέλη της δημοτικής Αρχής, μα πάνω απ’ όλα ως άνθρωποι, να στεκόμαστε πλάι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, προσφέροντας τα μέγιστα, με σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στην αξιοπρέπεια του κάθε ανθρώπου».

Όπως είπε, το Τραπέζι Αγάπης αποτελεί μόνο ένα λιθαράκι στο συνολικό οικοδόμημα της ασκούσας κοινωνικής πολιτικής του δήμου Θερμαϊκού, στην οποία ουσιαστική είναι η συνεισφορά – και οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε - του προσωπικού της ΔΗΚΕΘ και του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».

«Ευχή μας, το 2018 να υπάρξει πιο ελπιδοφόρο και πιο φιλικό για όλο τον κόσμο και υπόσχεσή μας, να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για τη βελτίωση του κοινωνικού έργου, που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας», κατέληξε ο κ. Μαυρομάτης.