Skip to main content

Τρεις περιπτώσεις ήπιας «νέας γρίπης» στην Καβάλα

Δύο ενήλικες κι ένας μαθητής νοσηλεύονται κατ’ οίκον στο νομό Καβάλας, έχοντας εκδηλώσει ήπια συμπτώματα της γρίπης Α1Ν1.
Δύο ενήλικες κι ένας μαθητής νοσηλεύονται κατ’ οίκον στο νομό Καβάλας, έχοντας εκδηλώσει ήπια συμπτώματα της γρίπης Α1Ν1 τις τελευταίες ημέρες.  Η κατάστασή τους δεν κρίθηκε σοβαρή, γι’ αυτό και αποφεύχθηκε η μεταφορά τους στο νοσοκομείο –σύμφωνα με τον Αντινομάρχη Καβάλας Θανάση Βαφειάδη.

Εντός των επομένων ημερών θα παραληφθούν από τη Νομαρχία τα απαραίτητα εμβόλια κατά της νέας γρίπης και από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού σε έξι σημεία του νομού (Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και Κέντρα Υγείας).

Εν τω μεταξύ αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, Κατερίνας Πετράκη, ότι το μεγαλύτερο μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού του ιδρύματος είναι επιφυλακτικό απέναντι στον εμβολιασμό και ότι η ίδια δεν πρόκειται να εμβολιαστεί!
Αντίθετα, ο πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας Αιμίλιος Αθανασίου δήλωσε κατηγορηματικά ότι τόσο ο ίδιος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του θα είναι από τους πρώτους στο νομό που θα εμβολιαστούν.