Skip to main content

Τρέξιμο, κολύμπι και... ποδήλατο στο φετινό almiraMAN στον Όλυμπο

Το φετινό αθλητικό γεγονός almiraMAN θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Μαΐου με συμμετοχή αθλητικών οργανώσεων, ιατρικών συλλόγων και διάφορων ακόμη ομάδων.

Τρέξιμο, κολύμπι και ποδήλατο περιλαμβάνει το φετινό almiraMAN που θα διεξαχθεί 12 και 13 Μαΐου στον Όλυμπο.

Ειδικότερα, στο αθλητικό γεγονός θα συμμετέχουν αθλητικές οργανώσεις, ιατρικοί σύλλογοι και όλες οι ομάδες κοινού ενδιαφέροντος προκειμένου να ανταλλάξουν γνώσεις, εμπειρίες και συναισθήματα.

Το Almiraman 2018 περιλαμβάνει για τους αθλητές :

1. Διαδροµή Halfiron, προβλέποντας κατά σειρά 1900 μ. κολύμβησης, 90 χλµ. Ποδηλασίας και 21,1χλµ. τρέξιμο
2. Sprinttriathlon προβλέποντας κατά σειρά 750µ. κολύμβησης, 20χλµ. ποδηλασίας και 5χλµ.τρέξιμο.
3. Κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης σε απόσταση 1.000 μ, 2.500 μ. και 5.000 μ. Οι συμμετέχοντες μπορούν να πάρουν μέρος ατομικά ή ομαδικά – σκυταλοδρομία.

Παράλληλα, θα υπάρχει δυνατότητα για μέλη οικογενειών να συμμετάσχουν από κοινού συμμετέχοντας στην οικογενειακή σκυταλοδρομία και σε διάφορα παιχνίδια όπως το Junior Survivor αλλά και να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες που θα γίνονται στον χώρο. Θα γίνουν ακόμη ομιλίες από καταξιωμένους προπονητές και επιστήμονες του χώρου, αγώνες και παιχνίδια, παρουσιάσεις συλλόγων με πλούσιο πρόγραμμα ενώ εμπορικοί εκθέτες θα καλύψουν και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Θα διεξαχθεί, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το Pasta Party.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το σύνολο των τριαθλητών και συνοδών, που αναμένεται να φιλοξενηθούν στην Κατερίνη κατά την διάρκεια του AlmiraMan 2018 περιλαμβάνουν κορυφαία ονόματα του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με αθλητές διεθνούς φήμης. Το 2017 σπάσανε πανελλήνια ρεκόρ συμμετοχής στην μεγάλη απόσταση καθώς και επιμέρους ρεκόρ σε όλες τις αγωνιστικές αποστάσεις ξεπερνώντας τους 450 αθλητές.

Οι ιθύνονες σημειώνουν ότι το μεγαλύτερο επίτευγμα όμως ήταν  επισκεψιμότητα άνω των 3500 θεατών για τις αγωνιστικές δράσεις αλλά και για τις παράλληλες εκδηλώσεις στο διήμερο της διοργάνωσής (επιστημονική ημερίδα, παιδικοί αγώνες και δράσεις, επιδείξεις γυμναστικών συλλόγων κτλ)

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο site της διοργάνωσης www.almiraman.gr και όλα τα τελευταία νέα, προσφορές και διαγωνισμούς στο www.facebook.com/almiraman.