Skip to main content

Τρία νέα εμπορικά κέντρα στην Ελλάδα από τη Sonae Sierra

Η συμφωνία με τη Lamda Development για το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη αντανακλά την υψηλή ποιότητα των εμπορικών κέντρων, που αναπτύσσει η Sonae Sierra, δήλωσε ο διεθύνων σύμβουλος της εταιρε
Η Sonae Sierra δίνει το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη στη Lamda Development ΑΕ, αλλά ετοιμάζει άλλα τρία εμπορικά κέντρα στην Ελλάδα, που είναι σε φάση αδειοδότησης, ενώ διαθέτει ένα στη Λάρισα, όπως επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Η Sonae Sierra και η Acropole Charagionis συμφώνησαν στην πώληση του 39,9% του κοινού και ίσου μεριδίου τους στην Πυλαία ΑΕ – την ιδιοκτήτρια εταιρεία του εμπορικού κέντρου Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη –  προς την Lamda Development ΑΕ, έναντι τιμήματος 38 εκατ. ευρώ περίπου.

Η συναλλαγή αυτή τελεί υπό έγκριση από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Το Mediterranean Cosmos εγκαινιάστηκε το φθινόπωρο του 2007, με μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 46.000μ2, όπως γνωστοποιεί η Sonae Sierra σε ανακοίνωσή της. Όπως δήλωσε  ο διευθύνων σύμβουλος  της Sonae Sierra Fernando Guedes Oliveira  «η συμφωνία αυτή αντανακλά την υψηλή ποιότητα των εμπορικών κέντρων, που αναπτύσσει η Sonae Sierra, καθώς και τη μακροπρόθεσμη επιχειρηματική στρατηγική μας για ανακύκλωση κεφαλαίου με στόχο μελλοντική ανάπτυξη. Αυτό θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε τη διεθνή μας επέκταση σε αγορές στις οποίες ήδη δραστηριοποιούμαστε, καθώς και σε νέες, όπως πρόσφατα πράξαμε με την έναρξη δραστηριοποίησης στην Κολομβία», δήλωσε ο Fernando Guedes Oliveira, Διευθύνων Σύμβουλος της Sonae Sierra.

Σήμερα η Sonae Sierra έχει παρουσία στην ελληνική αγορά με το εμπορικό κέντρο Pantheon Plaza στη Λάρισα, ενώ τρία (3) ακόμη έργα βρίσκονται στο στάδιο της αδειοδότησης: συγκεκριμένα το Star Dome (Αθήνα), το Ioannina (Ιωάννινα) και το Aegean Park (Αθήνα).

Sonae Sierra

Η Sonae Sierra είναι διεθνής εταιρεία η οποία ειδικεύεται στον κλάδο των εμπορικών κέντρων, με πάθος να φέρει καινοτομία και ενθουσιασμό στον τομέα των εμπορικών-ψυχαγωγικών κέντρων. Η εταιρεία διαθέτει 52 εμπορικά κέντρα στην Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Βραζιλία με συνολική μεικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια (GLA) η οποία υπερβαίνει τα 2 εκατ. m2. Η Εταιρεία έχει επίσης παρουσία στην Κολομβία από τον Ιούνιο του 2010. Η Sonae Sierra διαθέτει σήμερα 2 εμπορικά κέντρα στη φάση της κατασκευής και 9 νέα έργα σε διάφορες φάσεις ολοκλήρωσης στην Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Βραζιλία. Το 2009 τα εμπορικά κέντρα της Sonea Sierra υποδέχθηκαν πάνω από 436 εκατ. επισκέπτες.